PP Balears

El PP de Palma insta Hila a adequar Son Toells o a cercar un recinte alternatiu per frenar la plaga de vehicles abandonats al carrer

• Alerta dels greus riscos per al medi ambient i per a la seguretat dels ciutadans que representa la proliferació d’aquests residus a la via pública

El Partit Popular de Palma a Cort, per mitjà de la regidora Montserrat Oliveras, instarà en el pròxim Ple al govern del batle José Hila a solucionar "d'una manera urgent" el problema del recinte de Son Toells, que impedeix el seu ús com a dipòsit de vehicles abandonats, "o, si no, a cercar un espai alternatiu", tot això "amb la finalitat de frenar aquesta plaga i poder retirar i dipositar els vehicles abandonats a la via pública".

En aquest sentit, la formació alerta dels "greus riscos per al medi ambient per possibles abocaments contaminants d'aquests vehicles i per a la seguretat ciutadania" que suposa la presència d'aquests residus al carrer el que, a més, constribueix al "deteriorament de la imatge de la nostra ciutat".

Sobre aquest aspecte, Oliveras sosté que "la manca de gestió de l'equip de govern per adequar Son Toells o cercar un dipòsit alternatiu de vehicles ha portat a aquesta situació que esdevé insostenible". Així, recorda que "des d'abans de l'any 2018, l'equip de govern coneix els problemes de Son Toells com a dipòsit per a vehicles retirats per la seva descontaminació i posterior tractament com a residu sòlid urbà". De fet, afegeix, "des del 2019, les autoritats de Medi Ambient van procedir a la clausura del recinte per abocaments contaminants, el que ha portat com a conseqüència que els cotxes romanguin als carrers perquè no hi ha lloc on portar-los. Han passat els anys sense que el batle Hila hagi condicionat el recinte de Son Toells o cercat una alternativa".

La regidora popular recorda que "des de fa anys venim arrossegant un problema de seguretat i salubritat per la falta de retirada dels vehicles a la via pública. No es pot permetre continuar amb aquesta situació que converteix Palma en un focus de contaminació, a més de provocar un fort impacte visual, tant per a la ciutadania com per als visitants".

S'estima que el nombre de vehicles abandonats als carrers de Palma supera els 5.000.