PP Balears

El PP de Palma demana un aparcament municipal per a la plaça de Pere Garau

• La formació planteja a l’equip de govern negociar el destí dels fons de Capitalitat per donar cobertura pressupostària a aquesta obra
• Alerta que la peatonalització de Nuredduna, amb informes desfavorables de Cort, i eliminar 129 aparcaments a Aragó per la construcció d’un carril bici, “poden matar el mercat i complicaran la vida als residents”

El grup municipal del PP a l'Ajuntament de Palma, per mitjà del regidor Julio Martínez, demanarà a l'equip de govern municipal del batle José Hila (PSOE) la construcció d'un aparcament municipal subterrani a la plaça de Pere Garau amb càrrec als fons de Capitalitat que permetin oferir una solució a les necessitats d'aparcament a la zona que es veuran incrementades amb la decisió del Pacte de peatonalitzar el carrer Nuredduna, malgrat comptar amb informes desfavorables del departament municipal d'Intervenció, i l'eliminació de 129 places d'aparcament al carrer Aragó com a conseqüència de la propera construcció d'un carril bicil.

Martínez ha alertat que "l'obstinació del batle José Hila de seguir eliminant aparcaments en superfície sense oferir alternatives pot acabar matant el mercat de Pere Garau i complicarà la vida dels residents".

Per a això, el regidor popular ha anunciat que el PP demanarà a l'equip de govern municipal que negociï amb el Govern de les Illes Balears la destinació dels Fons de Capitalitat per a 2021 per poder donar cobertura pressupostària a aquesta obra tenint en compte que referits fons "han de servir per finançar iniciatives municipals prioritàries com a compensació pels costos de capitalitat assumits amb els tributs municipals i no per a pagar inversions propietat de la CAIB".

En aquest sentit, el PP planteja la possibilitat de desenvolupar un aparcament subteterrani de rotació que impulsi el mercat municipal en horari diürn i permeti a les nits l'ampliació de l’oferta d'estacionament per als residents. "Creiem que és una oportunitat per donar una resposta a una reivindicació històrica dels comerciants i residents de la zona".

Amb tot, perquè sigui viable l'execució d'aquest projecte, la formació planteja també a l'equip de govern que negociï amb Endesa el trasllat d'una infraestructura elèctrica ubicada al subsòl de la plaça de Pere Garau.

Finalment, el PP ha mostrat també la seva inquietud per l'afany del govern d’Hila per voler licitar l'obra de peatonalització de Nuredduna malgrat que existeixen informes desfavorables el departament municipal d'Intervenció i, per tant, "hi ha temes que no estan resolts i necessiten aclarir-se". Julio Martínez ha afegit que el govern municipal d'esquerres "va mentir en el seu moment als veïnats de la zona quan va dir que la despesa per a l'obra estava compromesa quan precisament en el Ple d'aquest dijous pretenen autoritzar aquesta despesa".