PP Balears

El PP de Palma demana la compareixença d’Hila “perquè dissipi tots els dubtes” sobre l’“indigne” centre d’acollida d’immigrants a s'Aranjassa

• La formació ha sol·licitat a l’equip de govern municipal tenir accés a l’expedient complet de les llicències d’obra i d’activitats per dur a terme aquesta infraestructura

La portaveu del PP de Palma a Cort, Mercedes Celeste, ha demanat la compareixença del batle José Hila "perquè dissipi tots els dubtes que els silencis de l'equip de govern estan alimentant dia rere dia" en relació a centre d'acollida d'immigrants que s'està construint en un terreny propietat d'EMAYA, al costat de la depuradora de s'Aranjassa, que està sent acondicionat per operaris d'aquesta empresa municipal. A més, ha anunciat que ha estat sol·licitat a l'equip de govern municipal l'expedient complet de les llicències d'obres i d'activitats per dur a terme l'execució de l'esmentat centre.

Per a la portaveu popular, "és indispensable que el batle de Palma surti a donar explicacions públiques" sobre aquesta polèmica decisió, de la qual ja s'han desmarcat els dos socis del PSOE a Cort. "Ha d’aclarir si, com sembla, el terreny està qualificat com a rústic, el que per llei obliga a comptar amb els permisos pertinents per a les actuacions que s'estan duent a terme. Per què el govern d’Hila, com ha dit el president d'EMAYA, Ramon Perpinyà, sosté que Cort no necessita uns permisos que sí li serien exigits a qualsevol ciutadà normal i co-corrent?", es demana Mercedes Celeste.

A més, demana conèixer si el pla d'emergències de la depuradora d'EMAYA davant de possibles fuites de gasos tòxics o aigües residuals permet la construcció d'una infraestructura d'aquestes característiques i quin seria el risc per a les persones.

Tots aquests factors, sumats al fet que el terreny forma part d'una zona considerada inundable que, a més, és el principal focus de plagues de moscards a Palma, fan de la ubicació per a aquest centre "un lloc indigne tant per a les persones que fugen dels seus països a la recerca d'un món millor com pels treballadors i voluntaris que s'ocuparan de prestar-los atenció", ha apuntat.

Finalment, Mercedes Celeste reclama a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol; la delegada de govern central, Aina Calvo, i al batle de Palma "que deixin les seves vacances per dirigir-se als ciutadans i els aclareixin si Mallorca és una ruta fixa per a les rutes d'immigració", cosa que el govern d'esquerres ha negat de manera reiterada fins a la data.