PP Balears

El PP de Palma demana a Hila “un cop d’efecte” para instar a Pedro Sánchez a baixar el preu de la llum

• Mercedes Celeste considera un contrasentit que l’esquerra parli d’ajudar els col·lectius vulnerables però d’una altra banda consenti unes tarifes desorbitades que “posaran en en dificultats” a tots els ciutadans

La portaveu de PP de Palma a Cort, Mercedes Celeste, ha anunciat que la formació reclamarà per via d'urgència en el Ple d'avui que l'Ajuntament de Palma insti el Govern Central a posar en marxa totes les mesures necessàries per rebaixar el preu de la llum després del recent "augment espectacular" del preu de l'energia elèctrica, "que llasta l'economia personal i familiar dels espanyols" ja de per si castigada pels efectes de la dura crisi. Mercedes Celeste ha anunciat que espera que l'equip de govern doni suport a la moció popular presentada per via d'urgència, que es debatrà a darrera hora del dia.

Així, Mercedes Celeste ha demanat a Hila que es decideixi "a donar un cop d'efecte i li digui a el senyor Sánchez que no va bé". La portaveu popular considera que "ha de produir-se una rebaixa important en el preu de la llum perquè mai s'havia vist una situació com l'actual" i considera un contrasentit que "mentre l'esquerra parla tant d'ajudar els col·lectius vulnerables, per altra banda consenti que se'ls apliqui uns preus desorbitats per gaudir de recursos imprescindibles como la llum. Qualsevol ciutadà es veurà a partir d'ara en serioses dificultats per poder pagar els rebuts", ha sentenciat.

En concret, el PP ha demanat rebaixar de el 7% al 0% el tipus de gravamen de l'impost sobre li valor de la producció d'energia elèctrica i que determinats reguladors que es traslladen a la factura elèctrica, com el deute de el sistema elèctric, siguin finançats íntegrament amb càrrec als pressuposts generals de l'Estat, tal com ve reclamant el Grup Parlamentari Popular des del passat mes de gener.

D'altra banda, el PP ha celebrat que s'hagi fet un passa més cap al desmante-llament de el poblat de Son Banya amb la inclusió de l'Associació Gao Calo Nueva Esperanza en el procés "perquè puguin participar amb veu pròpia". "És fundamental que hi hagi unanimitat en temes tan importants com el desmantellament del poblat per damunt de les possibles diferències polítiques", ha sentenciat.