PP Balears

El PP de Palma demana a Cort un estudi d’impacte social i econòmic de les restriccions al trànsit a Santa Catalina i tem per la supervivència del mercat

• Reclama que aquest informe sigui elaborat en un termini de tres mesos i que fins llavors es suspenguin les mesu-res que afecten al trànsit de vehicles
• Alerta que després del tancament del mercat de Camp Redó i les crítiques des de Pere Garau per la peatonalització de Nuredduna, “Palma corre el risc de perdre el patrimoni dels mercats”
• Ha retret al regidor Rodrigo Romero, de Podem, que “passarà a la Història com el responsable de la mort dels mercats municipals”

El PP de Palma, per mitjà de la seva portaveu a Cort, Mercedes Celeste, ha demanat avui a l'equip de govern municipal que elabori en un termini de tres mesos un estudi d'avaluació de l'impacte sobre l'activitat social, comercial i laboral del barri de Santa Catalina que comporta l'aplicació de les mesures que afecten la mobilitat de vehi-cles recollides al Pla Especial de Protecció Arquitectònica i Ambiental de Santa Ca-talina. Mentre això no passi, el PP de Palma ha instat l'equip de govern a suspendre l'aplicació d'aquestes mesures, aprovades amb els vots en contra dels populars, i que compten amb un ampli rebuig de veïns i comerciants de la zona, especialment els del Mercat de Santa Catalina. La proposta ha estat rebutjada per l'equip de govern.

La portaveu popular a Cort ha lamentat que el govern d’Hila “no hagi previst un pla econòmic per al mercat de Santa Catalina ni s'hagi preocupat per la seva supervivència”, una actitud que s'afegeix a l'abandonament del mercat de Camp Redó o a la peatonalització de Nuredduna, que els comerciants del mercat de Pere Garau veuen com una amenaça. "Amb la gestió d’Hila ens trobarem que Palma corre el risc de perdre el patrimoni dels mercats", ha apuntat.

En aquest sentit, en la seva intervenció al Ple d'avui, Mercedes Celeste ha retret al regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero, de Podem, que “passarà a la Història com el responsable de la mort dels mercats municipals”.

Així, Mercedes Celeste ha alertat que l'equip de govern municipal “no està vetllant per la protecció i la conservació dels mercats municipals” després d'haver tancat a principis de legislatura el Mercat de Camp Redó “perquè no van ser capaços d'esmenar les deficiències que presentava i no saben com i quan el tornaran a obrir”. Per aquesta raó, ha reclamat al govern d’Hila que en el termini de dos mesos presenti un pla per a la rehabilitació integral i posada en funcionament d'aquest espai