PP Balears

El PP de Palma alerta que el projecte de Nuredduna dividirà en dos el barri de Pere Garau

rcedes Celeste assegura que l’execució del projecte actual generarà “un centre comercial estrany” on el comerç tradi-cional serà desplaçat per franquícies
• Demana al govern d’esquerres que recapaciti sobre l’ús del seu romanent pressupostari i faci “un esforç per a sostenir el teixit empresarial, productiu i laboral”

La portaveu del PP de Palma a Cort, Mercedes Celeste, ha demanat avui al batle José Hila que rectifiqui la postura de l'equip de govern municipal en relació a el projecte de Nuredduna que, al seu parer, "dividirà en dos el barri de Pere Garau” i que a més consistirà en “crear una zona VIP dins el barri amb un centre comercial estrany on el comerç tradicional serà desplaçat per les franquícies". Aquest fet, ha assegurat, "té molt preocupats tant als veïnats com als comerciants de la zona i al mercat municipal de Pere Garau, que patiran molt".

Mercedes Celeste ha demanat que en lloc de gastar-se 3 milions d'euros en 200 metres carrer, aquests doblers s'inverteixin "en satisfer a tots els veïnats i comerciants perquè gaudeixin d'un eix cívic real" fins a la plaça Miquel Dolç "i no d'una zona exclusiva. Volem que tots els veïnats de Pere Garau siguin iguals, amb els mateixos drets i les mateixes prestacions", ha sentenciat en contraposició a l'afirmació feta pública avui al Ple per part de la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, que ha dit que "Nuredduna és molt més que Pere Garau".

La portaveu del PP de Palma ha lamentat el "suspens en participació" que la defensora de la ciutadania, Anna Moilanen, ha imposat aquesta setmana a l'equip de govern d'esquerres i en què aquest s'ha reafirmat després de desestimar ahir totes les al·legacions presentades al projecte. "Li demanem a Hila que d'una vegada per totes s’assegui a dialogar i paralitzi el projecte que ni tan sols els socis d’Hila s'atreveixen a defensar públicament", ha afegit Mercedes Celeste.

Finalment, ha alertat que el projecte actual suposarà "un tap" a la zona amb el tancament del pas subterrani des de les Avingudes i el desviament del transport públic de l'EMT, "que és necessari per a tot l'eix".

En un altre ordre de coses, Mercedes Celeste ha justificat l'abstenció del PP de Palma en relació a l'ús del romanent pressupostari perquè "no incrementa les ajudes als petits comerciants i autònoms de Palma". La portaveu popular ha assenyalat "de la mateixa manera que Cort està fent un esforç en matèria de serveis socials també hauria de fer un esforç importantíssim per sostenir el teixit empresarial, productiu i laboral de la nostra ciutat".