PP Balears

El PP de Lloseta alerta del forat de 460 mil euros a l'Ajuntament, "incomplint la regla de despesa"

• Des d’Intervenció s'ha redactat un informe contrari a la sobredespesa de l'equip de govern
• Els populars recriminen, a més, "la falta de transparència del pacte llosetí"

El Partit Popular de Lloseta alerta de "la gestió habitual de l'esquerra quan governa per gastar més del que es pot" i en, aquest sentit, retreu al batle socialista, Xema Muñoz, que hi hagi "un forat econòmic de 460 mil euros a Ajuntament, incomplint la regla de despesa; tal com adverteixen des Intervenció municipal amb un informe en contra per la sobredespesa de l'equip de govern; "el que es traduirà en més impostos o més retallades de serveis públics municipals perquè, com es reflecteix en l'escrit de la interventora, s’haurà de fer una pla econòmic financer per ajustar els pressuposts”.

Així, "en només mig any, s'ha augmentat la despesa de l'Ajuntament en més de mig milió d'euros del que tenien previst" argumenta la portaveu del Grup Municipal Popular, Xesca Ramis, que recorda que "partim d'uns pressupostos inicials de 5.780.000 euros que, al final, són de 6.186.146 euros; amb una ampliació de crèdit de 517.146 euros".

Als populars llosetins els crida l'atenció, també, que l'actual regidor del PSIB i anteriorment del Pi, Marga Villalonga, "voldria obviar l'informe de la interventora en el ple de la setmana passada"; per la qual cosa des del PP recriminen "la falta de transparència del pacte llosetí".

"Els llosetins no mereixen un equip de govern que gasti els doblers a mans plenes; no són els seus doblers, són doblers públics" recalca Ramis que incideix en que "el més greu és que l'informe de la interventora diu clarament no es complirà la regla de despesa perquè contravé l'objectiu d'estabilitat pressupostària".


LES PARTIDES MÉS POLÈMIQUES

En despeses extra per al Teatre, l'augment és de 93 mil euros, essent de més de 245.000 euros; als quals s’hi ha de sumar un nou contracte de publicitat i xarxes socials "que ens costa més de 18.000 euros anuals per publicitar, exclusivament, la gestió del Pacte llosetí".

En dietes, per als òrgans de govern han augmentat en 22.000 euros, quedant amb un muntant de 87.000 euros, "quan s'haurien d'haver deixat el mateix sou o rebaixar-s’ho... tenint en compte que s’han gastat més de 500.000 euros a costa dels llosetins".

En despesa corrent, "s'ha passat de 2.023.197 euros a 2.428.197 euros, més de 400.000 euros més". En combustible i carburat de les instal•lacions esportives, "s'han duplicat les despeses; passant de 25.000 euros a 50.000 euros ". "Igual que en electricitat a les instal•lacions esportives per la qual s'han gastat més de 71.000 euros".

Etiquetes:

Part Forana