PP Balears

El PP de les Illes Balears qualifica al sector nàutic de "estratègic" per ser exemple d'economia productiva

• La formació assisteix a la mesa 'La Nàutica d'Esbarjo a les Propostes polítiques'

El PP de les Illes Balears ha assistit a la mesa 'La Nàutica d'Esbarjo a les Propostes polítiques' del VII Congrés Nàutic que s'ha celebrat aquests 14 i 15 de març al Palau de Congressos de Palma, organitzat per l'Associació Nacional d'Empreses nàutiques ANEN.

Moderada la taula per Carlos Sanlorenzo, Secretari de ANEN- Antonio Deudero (Secretari de la Comissió de Mobilitat del partit) ha expressat la posició clara del Partit Popular a favor d'aquest sector que és estratègic per a Balears i per a Espanya per ser exemple d'economia productiva, creació d'ocupació, activitat turística i tecnologia de la indústria especialitzada, sent Balears un referent a nivell nacional.

El Partit Popular s'ha pogut també insistir que no s'ha demonitzar un sector punter com és el nàutic amb una suposada i mala entesa protecció al medi ambient, amb temes com la posidònia o els microplásticos a la mar, quan el 98% del problema és d'origen terrestre: emissaris i residus sòlids.

Així, també s'ha recalcat la doble cara de l'actual Govern del Pacte, que d'una banda pretén la promoció del sector alhora que provoca un missatge i una presa de decisions que són contràries al que diuen, com la turismofòbia o el mateix Pla General de Ports que és tota una moratòria de prohibició de creixement en un sector on les xifres són a l'alça. Així, per exemple, hi ha més de 7.000 usuaris residents de Balears sol•licitants d'amarratge que no veuran solucionada la seva situació i al voltant de 5.000 embarcacions en trànsit que s'afegeixen en temporada mitjana i alta per navegar per les nostres Illes.

Finalment, s'ha insistit que el Partit Popular dóna suport a les polítiques tendents a reduir la càrrega fiscal i impositiva per rellançar l'activitat econòmica i l'harmonització tributària amb altres països de la Unió Europea que són competidors directes de Balears.

Etiquetes:

Partido