PP Balears

El PP de el Consell de Mallorca recrimina al Pacte la pèrdua de 11,4 milions del pressupost de l'IMAS

• Des del Grup Popular consideren que "és una equivocació greu que l'equip de govern no hagi gestionat tot el pressupostat en Serveis Socials"
• El portaveu dels populars demana a la presidenta Cladera que "prioritzi l'ajuda social"
• Galmés: "La partida en Serveis Socials s'ha d'invertir sempre tota; d'haver-ho fet s'haguessin evitat mancances en crisi com l'actual per la pandèmia "

El Grup Popular al Consell de Mallorca denuncia i ha recriminat al Pacte, en el ple extraordinari d'aquest dimarts, la pèrdua de 11,4 milions d'euros de l'pressupost de l'2019 de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) perquè "és una equivocació greu que l'equip de govern no hagi gestionat tot el pressupostat en Serveis Socials".

El portaveu dels populars, Llorenç Galmés, demana a la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, que "prioritzi l'ajuda social" ja que considera que "no ser-veix de res fer 'els pressupostos més socials' si al llarg de l'any no se sap gastar el consignat en els mateixos. A l'IMAS no s'han efectuat les inversions previstes; ni en un nou centre de menors adquirit fa anys, ni en l'inici de les obres de noves residències, ni en l'adequació d'un centre d'acollida de persones en risc d'exclusió ", afegeix.

"També hem de tenir en compte que el fet de no disposar del 100 per cent de l'pressupost ha fet que l'anterior legislatura s'utilitzessin recursos de serveis socials per a finançar despeses d'altres àrees, com el pagament d'alguna indemnització per sentència judicial d'Urbanisme o la millora salarial fruit de l'aprovació de la carrera professional", expliquen des del Grup de el Partit Popular al Consell de Mallorca.

"La partida en Serveis Socials s'ha d'invertir sempre tota; d'haver-ho fet s'haguessin evitat mancances en crisi com l'actual per la pandèmia del Covid-19 ". "Els de Cladera no són capaços de gestionar els doblers que tenen malgrat que s'asseguren que són la pressupostos més socials de la història", recalca Galmés.

Per la seva banda, la consellera de el Grup Popular, Catalina Cirer, defensa també que "l'IMAS ha de ser sempre una prioritat per al Consell de Mallorca perquè tota ajuda en Serveis Socials sempre és poca". "El mínim era comptar amb tot el pressupostat, no veiem bé que s' hagin perdut pel camí gairebé 11 milions i mig d'euros", conclou.