PP Balears

El PP de Balears al Congrés alerta sobre la nova fiscalitat "que grava la transmissió de béns procedents de pactes successoris"

• Marga Prohens i Miquel Jerez denuncien que "si s'aprova la llei, tal com està redactada, als fills se'ls condemna a no vendre mentre els seus pares segueixin amb vida"

• Subratllen que Armengol "ha de demostrar que té veu a Madrid i, a més, ha d’ exigir als seus diputats de les Illes Balears que hi votin en contra; és un regal de reis enverinat de Pedro Sánchez a les famílies de Balears, un atac a el dret civil propi "

• A més, retreuen a l'esquerra la pujada del dièsel, serveis digitals, begudes ensucrades, primes d'assegurança, plàstic, renda, IVA, societats, patrimoni, transaccions financeres i l'impost sobre l'estalvi

Els diputats per les Balears del Partit Popular al Congrés, Marga Prohens i Miquel Jerez, han alertat, aquest dijous en roda de premsa, sobre la nova fiscalitat que es pretén aprovar a través d'un projecte de llei presentat pel Govern al Congrés per a la prevenció i lluita contra el frau i modificació de diverses normes tributàries que afectaria els transmissors de béns adquirits a través de la figura d'el pacte successori "perquè grava la transmissió de béns procedents de pactes successoris" . "És un regal de reis enverinat de Pedro Sánchez a les famílies de les Balears, un atac al dret civil propi", ha destacat Prohens.

La figura jurídica del pacte successori, pròpia de determinats territoris a Espanya -entre aquests les Illes Balears-, consisteix a transmetre els béns futurs de l'herència, podent avançar-los per a ser lliurats en vida i no en morir, fet que suposa anticipar els béns que poguessin integrar l'herència futura i els diputats del PP per les Balears al Congrés consideren que "l'aprovació d'aquesta llei provocaria un accelerat descens en l'atorgament de pactes successoris i desnaturalitzaria aquesta com transmissió a títol de mort o mortis causa", que "si s'aprova la llei tal com està redactada als fills se'ls condemna a no vendre mentre els seus pares segueixin amb vida" i que "a conseqüència de la retroactivitat de la norma pot provocar una inseguretat jurídica enorme i que què passa amb aquelles persones que han atorgat un pacte successori i ja han transmès el bé?, Quin impacte fiscal tendran ara?, Hauria el pare o la mare transmès el bé?. Possiblement no".

"Amb aquesta llei el Govern confirma que la seva intenció és únicament recaptatoria" ha lamentat Jerez que ha explicat que "actualment, quan la esperança de vida a Espanya supera els 80 anys, no sembla mala idea que els pares transmetin doblers o determinats béns (immobles, empreses, etc.) als seus fills quan més ho puguin necessitar aquests (en l'independitzar-se, quan han de costejar col•legis o estudis universitaris de néts, etc.), en lloc de transmetre'ls tota l'herència amb la mort, quan els hereus ja no tenen normalment necessitats tan urgents o fins i tot estan pròxims a la jubilació.

Es tracta d'una figura jurídica incorporada al dret propi de les Illes Balears, de profund arrelament i tradició entre els titulars del veïnatge civil balear i que rep un tractament fiscal especial entre cònjuges o bé entre aquests i els seus descendents en primer grau per a equiparar-se a la transmissió mortis causa".

Amb tot, ha incidit que Armengol "ha de demostrar que té veu a Madrid i, a més, exigir als seus diputats de les Illes Balears que votin en contra". "Que es posi de la banda de les famílies i no de la banda dels recaptador" i "de la banda de les institucions pròpies del nostre dret civil, que les defensi i les protegeixi i no les vengui a canvi de res".


PUJADA D'IMPOSTOS


Els diputats per les Balears del Partit Popular al Congrés, Marga Prohens i Miquel Jerez, han criticat durament "la destralada fiscal del president del Govern central, Pedro Sánchez, a les famílies de les illes amb la presidenta del Govern, Francina Armengol com a còmplice".

En aquest sentit, tant Prohens com Jerez critiquen durament la pujada d'impostos "de més de 9.000 milions d'euros que haurem de suportar la gran majoria" per l'encariment del dièsel, els serveis digitals, de les begudes ensucrades, les primes de segur, el plàstic, la renda, l'IVA, les societats, el patrimoni, les transaccions financeres i l'impost sobre l'estalvi.

"La pujada d'impostos la pagaran els 17 milions de conductors que tenen cotxe dièsel (impost a el dièsel), la pagarem cada vegada que bevem un suc o refresc (impost a les begudes ensucrades), la pagarem quan usem internet als mòbils oa l'ordinador de les nostres cases (nova taxa digital), ho pagarem totes les famílies que tenen contractat algun tipus d'assegurança, el 95% de les famílies espanyoles (impost a les primes d'assegurança)", han exemplificat.


SITUACIÓ SANITÀRIA A LES BALEARS

En relació a la situació sanitària a Balears, Prohens ha reclamat "coordinació, transparència i que prevalgui el criteri dels experts" i ha afirmat que "estam molt preocupats per la situació a les illes, més encara quan s'ha superat la pressió hospitalària de la primera onada".

Prohens ha assenyalat que "si Sánchez ha estat reactiu en lloc de proactiu en la gestió de la pandèmia, Armengol ha anat encara dos passos per darrere" i ha criticat que la presidenta del Govern "hagi culpat de tot als ciutadans en un intent de tapar la seva responsabilitat. Evidentment s'ha de traslladar un missatge de responsabilitat a la població i s'han de perseguir les conductes que ens posen en perill a tots, però també hi ha d'haver un missatge de responsabilitat i valentia política de la presidenta que no hi ha hagut".

Així mateix, la popular ha criticat els retards en la campanya de vacunació "mentre el ministre de Sanitat està fent campanya electoral". "Volem saber quin és el pla de vacunació i quines xifres es manegen" ha dit Prohens i ha recordat que "a les Balears també ens juguem la temporada turística. Ja vàrem perdre una setmana santa, l'estiu i el Nadal. No podem perdre una nova temporada i per això la vacunació és fonamental".