PP Balears

El PP critica que les noves restriccions del Govern al sector de la restauració “tornen a castigar als qui han complert”

• Nuria Riera assenyala que “mentre continua havent-hi botellons, es castiga als qui han aguantat, han adaptat els seus negocis i han seguit els criteris imposats pel Govern, malgrat ser improvisats i incoherents”

• Destaca que “la justícia, una vegada després d'una altra, posa en evidència els nyaps jurídics del Govern Armengol i tomba les seves decisions”

• “Si el Govern central hagués fet cas a la reivindicació del PP i hagués elaborat una llei de pandèmies, hi hauria cobertura jurídica per a adoptar mesures en situacions com l'actual”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular, Nuria Riera, ha afirmat, després de la Junta de Portaveus, que les noves mesures que està adoptant el Govern Armengol tornen a castigar el sector de la restauració i als qui han complert”, ja que “en fer-los tancar una hora abans es torna a castigar els negocis”.

A més, continuem sense efectius suficients de policia, al que se li suma el nyap de la creació dels ‘agents covid’, que no són agents d'autoritat i no poden controlar els botellons i les aglomeracions”, ha dit la portaveu adjunta i ha afegit que “mentre veiem com continua havent-hi botellons, es torna a castigar als qui han complert, han adaptat els seus negocis i han seguit els criteris que ha imposat el Govern, malgrat ser improvisats i incoherents”. “Demanem que s'adoptin mesures amb seguretat jurídica, sobre la base de criteris sanitaris i amb informes jurídics que les avalin”.

FALTA DE SEGURETAT JURÍDICA EN LES MESURES ADOPTADES PEL GOVERN

D'altra banda, Riera ha afirmat que “la situació actual de Balears, tant en el ritme de contagis, com en les seves conseqüències en la temporada turística i en l'economia, constaten la necessitat que la presidenta Armengol surti del Consolat i comparegui en el Parlament”.

La diputada del PP ha assenyalat que “lamentem la imputació de la directora general de Salut, però també demanem màxim respecte a les decisions judicials. Rebutgem les conductes incíviques d'algunes persones joves i no tan joves, que afavoreixen que es propagui el virus, però també constatem que la justícia, una vegada després d'una altra, posa en evidència els nyaps jurídics del Govern Armengol i tomba les seves decisions”.

“El fi no justifica els mitjans”, ha dit la ‘popular’ i ha apuntat que “la justícia demostra que la figura jurídica triada per a confinar als joves era incorrecta, sense garanties individuals, igual que ha ocorregut a Madrid amb l'estat d'alarma. No qüestionem que es prenguin mesures, sinó la manera d'adoptar-les i la falta de seguretat jurídica”.

“Si el Govern central hagués fet cas a la reivindicació del Partit Popular i hagués elaborat una llei de pandèmies, hi hauria una cobertura jurídica. D'igual manera que si aquí la presidenta Armengol escoltés el PP balear i prengués les decisions sobre la base de criteris sanitaris i no polítics, potser no hi hauria aquests nyaps polítics”, ha dit Riera.

Així mateix, la diputada del PP ha assenyalat que “el que queda clar és que la justificació per part del Govern era incorrecta, i per això s'ha imputat a una directora general. I que la seguretat dels ciutadans de Balears perilla amb aquests nyaps”.


LA VACUNACIÓ ÉS L'ÚNICA SOLUCIÓ

A més, Nuria Riera ha insistit en la importància de la vacunació i ha afirmat que “l'única solució és vacunar, vacunar i vacunar”. “Estem a 21 de juliol i seguim molt lluny de vacunar a tothom per molt que el Govern repeteixi que s'està acabant la vacunació. Només amb la pauta completa estarem protegits i tindrem la immunitat de grup, per la qual cosa demanem a l'Executiu que demani més vacunes i coordini la vacunació amb més agilitat”, ha apuntat la ‘popular’.