PP Balears

El PP critica “la falta de transparència i diàleg” del Consell en el trasllat dels menors a un centre de Santanyí

• El portaveu del PP al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, manifesta que “volem tenir la certesa que els tràmits s’han fet de manera correcte i que l’immoble compleix amb la normativa per garantir la seva seguretat”

• Galmés: “Vàrem registrar una bateria de preguntes per esclarir els fets i poder accedir a l’expedient, però s’ha acabat el termini i encara no ens han contestat”

El portaveu del PP al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha recriminat a la consellera insular d’Afers Socials i presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, “la falta de transparència i diàleg del Consell amb el trasllat de menors estrangers a un centre de Santanyí”.
Ha explicat que “no entenem com sempre han negat que el tancament del centre Norai de Son Roca es pogués dur a terme abans de l’1 de Març de 2022 i, de cop i volta, fa dos mesos el clausuren sense donar cap tipus d’explicacions”.
El popular ha assegurat que “volem tenir la certesa que els tràmits s’han fet de manera correcte i que l’immoble compleix amb la normativa per garantir la seva seguretat”.
De fet, el passat 3 de desembre, “vàrem registrar una bateria de preguntes per esclarir els fets i poder accedir a l’expedient, però s’ha acabat el termini i encara no ens han contestat”, ha afegit. Per això, “avui li hem tornat a insistir en el Ple”.

EL PP ACUSA AL CONSELL DE “SIGNAR UN CONVENI QUE NO PODEN COMPLIR” AMB LA BIBLIOTECA DE LA REAL

La consellera ‘popular’, Antònia Roca, ha presentat una moció per donar compliment, de forma immediata, al conveni signat al 2019 amb la Congregació de Missioners dels Sagrats Cors sobre la cessió de l’ús de la Biblioteca del Mones-tir de la Real i instar al Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística a prorrogar per un termini de quatre anys més, tal i com es preveia al conveni signat.
La moció ha estat rebutjada perquè “no poden complir el conveni”. Roca ha re-tret a la consellera insular de cultura, Bel Busquets, que “per mor la incompetència del Pacte d’esquerres, els ciutadans de Mallorca no poden accedir a una de les Biblioteques més emblemàtiques de Mallorca, amb un llegat cultural indiscutible”.