PP Balears

El PP considera “inadmissible” la paralització de les autòpsies en Balears i el trasllada al Congrés

El Grup Parlamentari Popular en el Congrés dels Diputats ha registrat una bateria de preguntes dirigides al Ministeri de Justícia relatives a l'Institut de Medicina Legal en Balears. Els diputats populars Miquel Jerez, portaveu adjunt de la Comissió de Justícia, i Marga Prohens han considerat “inadmissible que la paralització de les autòpsies, provocada per la falta d'auxiliars, es prolongui 10 dies més”. En aquest sentit, han destacat que “el treball desenvolupat pels auxiliars és imprescindible en el procés forense, per la qual cosa les conseqüències d'aquesta falta de personal són molt greus i actualment a Mallorca ja s'acumulen un total de vuit cossos en les cambres frigorífiques, a més de retard en els enterraments o incineracions”.

Els populars han demanat explicacions sobre la convocatòria d'ocupació en l'Institut de Medicina Legal de Palma i exigeixen millores en les instal•lacions. D'aquesta manera, han registrat diverses iniciatives sol•licitant informació sobre el projecte de millora i la seva fase d'execució i, paral•lelament, han preguntat sobre la incidència de l'estat d'alarma en aquest procés de millora.

D'altra banda, han preguntat al Govern si considera suficient el personal adscrit a aquest servei i si hi ha previsió de convocar noves ofertes d'ocupació pública, alhora que han recordat “que CCOO exigeix la incorporació de 15 places en els centres de Balears per a atendre les necessitats en condicions òptimes. El mateix sindicat també ha denunciat l'absència de climatització adequada”.