PP Balears

El PP celebra amb una ofrena floral a Jaume II la Diada de Mallorca que promet recuperar al 2023

• El president del PP de Mallorca i portaveu al Consell, Llorenç Galmés, lamenta que amb el canvi de data impulsat per l’esquerra, “la Diada s’ha devaluat”

• “Amb la celebració el dia 12 de setembre teníem una data pròpia per a recordar un capítol de la nostra història, del nostro passat i de la nostra identitat”, ha defensat la data tradicional Galmés

El Partit Popular de Mallorca ha celebrat avui amb una ofrena floral a la tomba de Jaume II a la Seu, la tradicional Diada de Mallorca que any rere any es celebrava el 12 de setembre recordant la firma de la Carta de Privilegis i Franqueses amb la que Mallorca inicià la seva etapa com a reina sobirà, celebració amb la que PSOE, Podemos i Més acabren la passada legislatura. El president del PP de Mallorca i portaveu al Consell, Llorenç Galmés, ha aprofitat per recordar que “el Partit Popular recuperarà aquesta celebració el 12-S quan torni a gobernar el 2023”.

Galmés ha lamentat que amb el canvi de data impulsat pels partits d’esquerra, “la Diada s’ha devaluat”. “Amb la celebració de la Dia aquest dia 13 teníem una data per recordar un episodi crucial de la nostra història, del nostre passa i de la nostra identitat, mentre que ara amb el canvi al 31 de desembre s’han dispersat els actes, que ni es celebren aquell dia, sino que en diferents dades al llarg de l’any , i ningú recorda la Diada”, ha lamentat el portaveu popular al Consell.

“El 12 de setembre recordam la firma per part del Rei Jaume II el 1276 de la Carta de Privilegis i Franqueses amb la que Mallorca va iniciar la seva etapa com un regne sobirà. És una data que hem de recordar i el Partit Popular recuperarà aquesta celebració quan torni a governar al Consell el 2023”, ha garantit Llorenç Galmés.