PP Balears

El PP aprova les ponències de Política i Estatuts

• Els ‘populars’ presentaran el text als afiliats el pròxim 24 de juliol en el Congrés que triarà a Marga Prohens com a presidenta del PP balear

• Les propostes aprovades “recullen la necessitat d'una alternativa seriosa a les polítiques erràtiques i esgotades del Govern Armengol”


El Partit Popular de les Illes Balears va debatre i va aprovar, ahir horabaixa, les ponències de Política i Estatuts que es presentaran en el Congrés Autonòmic que se celebrarà aquest dissabte 24 de juliol, en el qual els afiliats podran exercir el seu dret al vot per a triar a Marga Prohens presidenta de la formació a les illes.

Toni Costa i Marga Durán van defensar les propostes de la ponència Política, dividida en dues àrees: Turisme i Economia; i Sanitat i Serveis Socials. Per part seva, Juanma Lafuente va defensar les relatives a la ponència d'Estatuts

El lema de les ponències i del Congrés, ‘Centrats en l'alternativa’, “representa l'alternativa que els ciutadans mereixen i necessiten a la gestió que està duent a terme el Govern Armengol, amb les seves polítiques equivocades i les seves decisions erràtiques”.

LIBERALISME, ECONOMIA SOCIAL, APOSTA PEL TURISME I BAIXADA D'IMPOSTOS

En aquest sentit, l'àrea de la ponència Política, relativa a Turisme i Economia, està basada en el liberalisme, l'economia social de lliure mercat, la defensa del turisme com a principal indústria, centrada en la qualitat i compatible amb la diversificació econòmica; la baixada d'impostos i les reformes legislatives necessàries per a la reactivació econòmica.

GRAN PACTE PER LA SANITAT

En l'àrea de Salut i Serveis Socials de la ponència política i, concretament, en matèria sanitària, es proposa impulsar un gran pacte per la sanitat que abordi les necessitats presents i futures de la salut dels ciutadans, apostar per l'estabilitat i la fidelització dels professionals, implementar un model d'atenció integral sanitari i social, reforçar l'atenció primària, garantir la disminució de les llistes d'espera i incidir en la salut mental i en la recerca biomèdica.

‘FINESTRETA ÚNICA’ PER A la GESTIÓ DE PRESTACIONS SOCIALS

Quant a polítiques de serveis socials, el PP aposta per la promoció de l'envelliment actiu, la humanització en el tracte que reben els nostres majors i la importància d'afavorir la permanència de la persona en el seu entorn habitual, així com per la necessitat de reforçar el servei d'ajuda a domicili, reduir les llistes d'espera i incrementar els recursos per a discapacitat.

A més, el PP proposa la creació d'una ‘Finestreta Única’ i un registre unificat de prestacions de qualsevol administració, per a garantir la realització dels tràmits administratius de forma personalitzada, senzilla i eficaç; així com la implantació d'una targeta social per a permetre que les administracions puguin conèixer, en temps real, les prestacions i ajudes socials de les quals es beneficia el ciutadà.

L'AFILIAT EN EL CENTRE

La ponència d'Estatuts aposta per reforçar la importància de les juntes locals, impulsar l'ús de les noves tecnologies, especialment per a facilitar l'assistència d'afiliats a les reunions dels òrgans de decisió del partit; impulsar les comissions sectorials com a òrgans de debat intern i de fixació de posicions en polítiques sectorials i afavorir la participació activa de l'afiliat, així com el contacte directe amb els ciutadans i la societat, amb l'objectiu que el partit sigui una organització oberta i democràtica al servei de la societat.

ESMENES PRESENTADES

En relació a l'àrea de Turisme i Economia de la ponència Política, s'han presentat 28 esmenes, les quals han estat incorporades al text, transaccionades o retirades. En l'àrea de Sanitat i Serveis Socials, s'han presentat 33 esmenes, de les quals 25 han estat admeses, relacionades fonamentalment amb aspectes tècnics i de forma, 7 han estat rebutges per estar ja incloses en el text i una ha estat retirada. Finalment, en la ponència d'Estatuts, han estat acceptades i consensuades les 13 esmenes presentades.

Etiquetes:

Partido