PP Balears

El PP alerta de la “situació crítica” dels Bombers de Palma amb el 70% dels camions autoescala avariats o no operatius

• Dels 7 vehicles del cos, un està des de fa any i mig a Menorca per la seva reparació, un altre estarà fora de servei fins la tardor i un tercer va patir un accident a principis de mes
• Altres 2 unitats no estan operatives i les 2 en servei acumulen, en conjunt, una antiguitat superior als 40 anys
• El regidor David Díez acusa Hila d'incomplir el seu compromís amb en matèria de seguretat ciutadana i lamenta que la regidora Pastor "sembla que va estar més pendent de jugar als espies que de resoldre el dèficit de recursos de Bombers i Policia Local"

El Grup Popular a l'Ajuntament de Palma, a través del regidor David Díez, ha alertat avui de la "situació crítica" que travessa el Cos de Bombers de Palma per poder atendre les emergències amb "plenes garanties" tota vegada que "el 70% dels camions autoescala estan avariats o no es troben operatius i els dos restants acumulen, en el seu conjunt, més de 40 anys de servei".

Díez ha concretat que dels 7 camions autoescala que té la flota del Cos de Bombers, un duu un any i mig a Menorca pendent de reparació; 1 altre no estarà reparat fins a la tardor després de patir un contratemps al novembre i un tercer es va accidentar a principis de gener i es desconeix quan tornarà a estar operatiu. També hi ha altres 2 autoescales, la E3 i la E5, que no estan operatives. Pel que fa a les dues unitats en servei, aquestes acumulen més de 10 i més de 30 anys d'antiguitat, respectivament. "Això vol dir que dels 3 parcs de bombers de la ciutat, només Son Malferit i Sa Teulera disposen de camió autoescala, el que deixa a el Cos de Bombers en precari i als ciutadans de Palma, especialment els de l'àmbit del parc de Platja de Palma, en un escenari d'alarmant manca de seguretat davant d'una situació emergència", sosté Díez.

El regidor popular assenyala com a principal responsable d'aquesta "situació de caos en el Cos de Bombers" a l'anterior regidora de Seguretat Ciutadana i actual responsable d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, "qui a tenor del que anam coneixent de la seva gestió, suposadamente es va mostrar més interessada en jugar als espies realitzant gravacions clandestines que en atendre la recerca de solucions al preocupant dèficit de recursos que acusen tant els Bombers com la Policia Local de Palma". Tot això, apunta Díez, governant el Pacte amb 200 milions d'euros més entre 2015 i 2019.

En aquest sentit, el regidor popular recorda que aquest cap de setmana "s'ha viscut un altre lamentable episodi que posa de manifest el preocupant dèficit de recursos en matèria de seguretat ciutadana que pateix Palma quan efectius de la Policia Local van haver d'acudir a un accident en vehicles de lloguer sense retolar i sense senyals lluminosos de manera que el lloc va haver de senyalitzar-se amb els llums d'un vehicle d'EMAYA".