PP Balears

El PP afirma que "Manacor és el bressol del trot a Mallorca" i alerta que el futur de les carreres perilla amb el Pacte al Consell

• La consellera Catalina Soler ha assegurat avui en el Ple insular que "el futur de l'hipòdrom de Manacor ens preo-cupa molt i volem saber si es tancarà"
• Recorda que amb el govern del PP es va signar un conveni amb l'Ajuntament de Manacor que garantia el futur de les proves hípiques

El Grup Popular al Consell de Mallorca, per mitjà de la consellera Catalina Soler, ha assegurat avui que "Manacor és el bressol del vertader trot a Mallorca" i ha alertat que el seu futur està en perill com a conseqüència de la gestió duta a terme per l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca i del mateix president de la institució insular, Miquel Ensenyat, "que fins el darrer Ple ni tan sols s'havia pres la molèstia de parlar amb l'Ajuntament de Manacor" per tal de trobar una solució conjunta. "El futur de l'hipòdrom de Manacor ens preocupa molt i volem saber si tancarà", ha afegit Soler.

En declaracions a IB3 Televisió, la consellera popular ha recordat que dilluns passat va vèncer el termini donat per l'Ajuntament als 800 accionistes perquè acreditessin els seus títols davant l'administració municipal, "però només ho han fet uns 200", raó per la qual "volem saber quines gestions ha fet el Consell de Mallorca en relació a aquest assumpte i si ha mantingut converses amb l'ajuntament".

Així, Soler ha recordat que "el Consell té el deure de ser l'ajuntament dels ajuntaments de Mallorca. No ha de ser una trava i en aquest cas ho ha estat". En aquest sentit, ha afegit que "els cavallistes tenen més confiança amb l'Ajuntament de Manacor que al Consell de Mallorca a l'hora de resoldre aquest problema quan en el mandat del PP es va formalitzar un conveni entre ambdues institucions perquè no es deixessin de celebrar carreres i, per tant, el Consell va garantir que aquestes poguessin celebrar-se".

Des de principis de legislatura, la consellera popular ha estat molt crítica amb el Pacte en relació a la seva gestió de l'esport hípic causa dels reiterats retards en el pagament dels premis, la seva desídia en relació al futur de l'hipòdrom de Manacor o l'obertura, presumptament sense llicència, de la cafeteria de Son Pardo. Soler ha interpel•lat avui al president Ensenyat per totes aquestes qüestions i per la reclassificació del personal de l'IEHM, "que nosaltres varem deixar llesta i a punt d'aprovar i que, 3 anys després, segueix pendent".