PP Balears

El PP acusa Cladera de reconvertir el seu programa electoral en el Pla de Reactivació de Mallorca

• Per al Grup Popular, "el que està fent el Pacte és enganyar amb una campanya de pur màrqueting; és el ja ha anunciat a principis de legislatura amb l'únic afegit de la paraula Covid-19"

• El Partit Popular destaca que "un exemple del que fa Cladera és anunciar un Pla d'Obres i Serveis bianual de 40 milions d'euros per als ajun-taments i en realitat només són els 10 previstos per a enguany i 10 més per 2021".

• Galmés: "El Pacte no pot seguir convertint els problemes en poesia; li hem posat damunt la taula més de 70 propostes valentes i contundents que s'han d'aprovar "

El Partit Popular acusa la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, d'haver reconvertit el seu programa electoral en el Pla de Reactivació de Mallorca amb "el que està fent el pacte és una campanya de pur màrqueting; és el ja ha anunciat a principis de legislatura amb l'únic afegit de la paraula Covid-19". "Un exemple del que fa Cladera és anunciar un Pla d'Obres i Serveis (POS) bianual de 40 milions d'euros per als ajuntaments i en realitat només són els 10 milions previstos per a aquest any i 10 més per a 2021, punt".

El portaveu del Grup Popular al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, argumenta, en aquest sentit, que "Cladera no pot intentar 'vendre' als ma-llorquins un suposat pla específic per l'actual crisi reciclant el document dels Acords de Raixa. Estam, fins al moment, davant pura literatura i volem més concreció sobre l'augment de partides del que ja està pressupostat i un Pla molt més ambiciós; no de simples intencions ".

Per tot això, Galmés argumenta que "el Pacte no pot seguir convertint els problemes en poesia; li hem posat sobre la taula més de 70 propostes valentes i contundents que s'han d'aprovar perquè ningú es quedi enrere pels devasta-dors efectes de la pandèmia tant en l'econòmic com en el social".

Llorenç Galmés incideix en què, per exemple, "el Consell de Mallorca té capacitat per reduir les taxes i preus públics i així es pot ajudar a dinamitzar l'economia de Mallorca i fer més fàcil el dia a dia de les persones perquè, al final, del que es tracta és que la gent pugui tenir més doblers a les seves butxaques ".

"A més, el Consell també pot reduir notablement el nombre d'alts càrrecs ja que els ha doblat en 4 anys respecte als que teníem el PP i seria amb aquesta reducció de persones afins col•locades a dit que es podria disposar de molt més diners per ajudar a la gent i als ajuntaments perquè Cladera, només per concepte en alts càrrecs, pagarà aquesta legislatura més de 12 milions d'euros". Galmés recorda també que el Consell podria disposar de més liquiditat "si la presidenta volgués reivindicar el que la senyora Armengol deu a aquesta institució en qüestió de bestretes; serien 10 milions d'euros més per a tots els mallorquins i mallorquines".

"També té projectes que per la seva incapacitat de gestió no serà capaç de posar en marxa enguany; de manera que el Pacte pot aprofitar les respectives partides econòmiques per ajudar, ajudar i ajudar "pel que considera que Cladera no els ha de desaprofitar en capritxos", conclou.