PP Balears

El PP aconsegueix que les dues llengües oficials siguin vehiculars a la llei d'Educació i continuarà negociant per al seu major equilibri a les aules

• Tot i els avenços i millores en el text amb la incorporació de 70 esmenes del Partit Popular, encara es mantenen diferències respecte a l'escola concertada, el model lingüístic o l'atenció a la diversitat

• El portaveu al Parlament, Toni Costa: “Encara queda el debat en comissió i en ple, feim una crida al PSOE per a que recapaciti i no es deixi endur per Podem i Més”

El Partit Popular de les Balears ha aconseguit incorporar de moment 70 esmenes a la Llei balear d'Educació, entre les quals destaca el tractament de les dues llengües oficials com a llengües vehiculars a l'ensenyament. Tot i això, malgrat els avenços i millores en la redacció del text, encara queden esculls perquè pugui comptar amb el suport de la formació, que continuarà negociant perquè s'incorporin reivindicacions de l'escola concertada que per ara han estat rebutjades o per a un major equilibri de les llengües a les aules que doni compliment a les sentències judicials recents.

Superat el tràmit de la ponència i mancant el seu debat en comissió i en ple, el portaveu del Partit Popular al Parlament, Toni Costa, celebra que “les nostres esmenes presentades han permès millorar el text de la llei”. En aquest sentit, el portaveu popular destaca que "s'hagi incorporat el castellà com a llengua vehicular, l'ús de les modalitats lingüístiques a les aules o que s'hagi suprimit el concepte immersió, encara que a la pràctica encara deixa la porta oberta".

Precisament, aquest és un dels punts pel qual el portaveu popular lamenta que encara no es pot donar suport a la llei. “Encara que celebrem que s'inclogui el castellà com a llengua vehicular, la llei deixa encara la porta oberta a la immersió en no posar cap mínim en castellà, cosa que va en contra de la darrera sentència del Suprem i que es pot traduir en un degoteig de sentències en aquells centres que apliquin la immersió”, assenyala Costa. “No demanem res diferent del que ja està fent el mateix PSOE a la Comunitat Valenciana”, apunta el popular.

Costa ha recordat que a més a més del castellà com a llengua vehicular o l'ús de les modalitats lingüístiques, el PP ha presentat una esmena per a garantir l'equilibri de les llengües a l'ensenyament.

També es mantenen les diferències sobre assumptes com a reivindicacions de l'escola concertada, la lliure elecció de centre, la concertació de l'educació de 0 a 3 anys o l'atenció a nens amb necessitats especials, que per ara no han estat incloses al text de la llei.

“De moment, la negociació ha duit a avenços i encara queda el debat en comissió i en ple i des del Partit Popular persistirem en la nostra voluntat d'assolir una llei de consens. Cridam al PSOE que recapaciti i no es deixi dur per Podem i Més”, ha conclòs Costa.

Etiquetes:

Parlament