PP Balears

El PP a Hila: "Surti al carrer. Deixi’s de falsos bonismes. Ha arribat el moment de liderar i d'abandonar els discursos buits i sectaris"

• Mercedes Celeste ha suspès la gestió de l'equip de govern municipal en la seva intervenció en la primera jornada del Debat de l'Estat de la Ciutat
• La portaveu popular ha alertat de "l'asfíxia del petit comerç" i de la "desesperació dels professionals de sector de la construcció" davant els retards de fins a 24 mesos en la concessió de les llicències urbanístiques
• Ha advertit que "alguna cosa està fallant en la política d’habitatge" de l'esquerra enfront de l'emergència habitacional i recorda que 5 anys després els projectes de Son Busquets i l'antiga presó no s'han posat en marxa

La portaveu del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Palma, Mercedes Celeste, ha demanat avui al batle José Hila (PSOE) que "surti al carrer", abandoni "els falsos bonismes" i "els discursos buits de contingut i els missatges partidistes i sectaris perquè ha arribat el moment de liderar" amb la finalitat de fer avançar a la ciutat de Palma i rescatarla de l'actual situació d'"incertesa, deixadesa i de paràlisi econòmica i laboral" ja que, ha lamentat, "un país que s'aixeca amb més de 56.000 famílies amputades per la pandèmia de la COVID-19 no és més fort i una Palma que ha perdut a gairebé 350 ciutadans no pot ser més forta".

En el seu torn d'intervenció durant la primera jornada del Debat de l'Estat de la Ciutat, Mercedes Celeste ha reclamat solucions urgents per a problemes de Palma com el retard en la concessió de llicències urbanístiques, l'emergència habitacional, l'ocupació il·legal, l'eliminació de línies i parades de l'EMT o la venda ambulant il·legal que contribueix a "l'asfíxia de l'petit comerç".

Així, la portaveu popular ha dit a Hila que "una mitjana de 18-24 mesos per obtener una llicència urbanística a Palma és un fet inqualificable, inaudit, impropi i molt perjudicial" ja que "la roda econòmica no pot aturar-se perquè el govern municipal sigui incapaç d'atorgar llicències en temps i forma". "La desesperació dels professionals del sector de la construcció és ja insuportable", ha sentenciat.

Sobre els problemes dels ciutadans per accedir a un habitatge, Mercedes Celeste ha lamentat que "alguna cosa està fallant" en les polítiques del Govern balear i Cort quan "Palma és la ciutat en la qual, amb un increment de l'50%, més s'ha encarit el preu del lloguer en els darrers 5 anys" i l'esquerra anuncia "una i altra vegada a so de bombo i platerets" els projectes urbanístics de Son Busquets i l'antiga presó que, després de 5 anys de govern de esquerres no s'han posat en marxa.

Mercedes Celeste també s'ha mostrat crítica amb "els falsos bonismes" del batle Hila en relació a la venda ambulant il·legal "que no només suposa una estafa, un risc per als consumidors i una feina indigna, sinó que representa la destralada final per als comerços legals de la nostra ciutat". Sobre aquest aspecte, també ha alertat que "el petit comerç local s'està asfixiant" i un dels factors que han conduït a aquesta situació és "la immobilitat que s'han aplicat en el centre de Palma". Per això, ha demanat que "obrin els carrers i anteposin la necessitat a la ideologia des de l'empatia. No té sentit mantenir les restriccions implantades per evitar aglomeracions si no hi ha ningú".

Sobre el "caos" en matèria de mobilitat urbana, Mercedes Celeste ha lamentat que el 18 de desembre de 2019 "passarà a la història en record de les línies i parades que van desaparèixer aquell dia" i que se sumen a les que "van desaparèixer durant l'estat d'alarma i no s'han reposat" generant "caos i crispació entre usuaris i treballadors de l'EMT" que posen de manifest el "fracàs total de la gran aposta d’Hila pel transport públic". Així, la portaveu popular ha aprofitat per reclamar, una vegada més, el retorn de les línies 15, 31 i la 32 així com de les parades eliminades.

"LES PERSONES NO PODEN QUEDAR-SE ENRERE"

La portaveu popular ha afegit que les famílies, ciutadans particulars i empresaris "no poden quedar-se enrere". Per això ha demanat una "congelació generalitzada" d'impostos i taxes per a l'any 2021, la retirada del copagament a domicili, l'ampliació del Servei d'Acollida Municipal i, en matèria d'educació, la recuperació del servei d'atenció a nins de 0 a 3 anys "que necessiten d'atenció individualitzada i especialitzada en els seus centres escolars, l'ampliació de la jornada de les escoletes municipals i la col·laboració públic-privada per a l'ampliació significativa del nombre de places disponibles". Tot això, mentre Hila gasta més d'1 milió d'euros públics a l'any en el seu cercle d'assessors i alts càrrecs, que ha augmentat en un 170% en relació al darrer govern de PP (2011/15).

Mercedes Celeste s'ha mostrat també especialment crítica amb la gestió dels serveis municipals i ha apuntat que perquè Palma "torni a ser un referent mundial ha de ser una ciutat neta, amable, acurada i atractiva. No podem permetre que segueixi devastada per la brutor i l'abandonament. Els barris mereixen tot el nostre respecte i atenció i no es pot consentir que hi hagi barris de primera i de segona".

Finalment, i en matèria cultural, ha insistit en la necessitat de respectar la igualtat d'oportunitats per als autors en llengua castellana i catalana en els Premis Ciutat de Palma. "Reiteram el nostre ferm convenciment que els Premis Ciutat de Palma han de valorar i premiar les obres escrites en llengua espanyola. Això no ens farà menys mallorquins, menys identitaris, però sí que ens farà molt més plurals, molt més inclusius i molt més humans", ha sentenciat.