PP Balears

El Ple aprova per unanimitat la proposta del PP de Palma de sol•licitar la cessió a Cort de l'Oceanogràfic per a usos culturals

• El president de la formació, Jaime Martínez, ja va avançar a principi de juny que “el centre és idoni com a seu per a un museu”

• • El partit ha posat en valor que la resta de les forces polí-tiques s'hagin sumat a aquesta proposta, “que suma per a millorar l'oferta cultural de Palma”

• La cultura serà fonamental per al PP de Palma en la prò-xima legislatura i l'Oceanogràfic serà fonamental en el pla que està desenvolupant el partit

El ple de l'Ajuntament ha aprovat per unanimitat la proposta del Partit Popular de Palma de sol•licitar la cessió de l'edifico del Centre Oceanogràfic de Balears a Cort per a usos culturals. Precisament, el president de la formació, Jaime Martínez, ja va avançar a principis de juny que “el centre és idoni com a seu per a un museu”. En aquest sentit, el partit ha agraït a la resta de forces que hagin donat suport a una proposta “que suma per a millorar l'oferta cultural de Palma”.

La idea de convertir l'Oceanogràfic en un museu sorgeix del pla que està desenvolupant el PP de Palma per a generar un conjunt cultural atractiu per a la ciutat. Quant a la petició, està motivada per l'anunci de l'Autoritat Portuària de donar nous usos a l'immoble. “A més permetria iniciar una obertura de la ciutat a la mar amb equipaments públics en la zona portuària”. Així, Martínez ha posat en valor que s'hagi pogut arribar a un consens i que la proposta hagi obtingut la unanimitat dels vots.

L'impuls del sector cultural és un dels grans pilars per al polític. “L'Ajuntament té el deure de fomentar i donar espai a la cultura. Per això, és important comptar amb la infraestructura necessària. El Centre Oceanogràfic és un edifici protegit, emblemàtic i un dels més importants de Mallorca de la segona meitat del segle XX. Seria un gran encert que l'Autoritat Portuària el cedís a l'Ajuntament per a convertir-lo en un museu”.

El president del PP de Palma ha posat l'accent que totes les actuacions que es duen a terme en el contacte de la ciutat i la mar “han de tenir un tractament especial”. “Hem d'aprofitar la relació històrica entre Palma i la mar”