PP Balears

El GPP presenta una iniciativa amb tretze mesures urgents per a recuperar el turisme amb el Regne Unit

• Els ‘populars’ demanen accelerar el procés de vacunació i restablir les relacions diplomàtiques amb el Regne Unit

• Demanden que el Govern central assumeixi el cost de les PCR dels turistes de tornada al seu país i una ajuda extraordinària per a pimes i autònoms afectats pel retard del mercat britànic

• Sol•liciten que el Govern central doni suport a la reconversió de les zones turístiques, a través dels fons europeus post-Covid i donar compliment a l'acord del Parlament d'incloure en els PGE una partida anual per a la millora de zones turístiques


El Grup Parlamentari Popular ha presentat una Proposició No de Llei amb tretze mesures urgents per a recuperar els fluxos i el mercat turístic amb el Regne Unit, segon mercat emissor de Balears i primer de Menorca e Eivissa, per a evitar la pèrdua completa de la temporada d'estiu i que es continuï destruint ocupació.

En concret, la iniciativa del GPP insta l'adopció urgent de les següents mesures:

1. Que el Govern Central designi amb caràcter d'urgència l'Ambaixador d'Espanya al Regne Unit, lloc vacant des d'el mes de febrer passat.

2. Que el Govern Central intensifiqui les negociacions diplomàtiques bilaterals al més alt nivell per a procurar flexibilitzar i garantir per part de les autoritats britàniques l'aixecament de restriccions i la inclusió de les destinacions turístiques espanyoles dins de la llista verda de països i territoris recomanables per a viatjar assegurances per motius d'oci en la pròxima revisió i actualització del seu sistema de semàfors prevista per al 24 de juny.

3. Que el Govern Central reforci urgentment la promoció turística respecte als mercats amb major grau de vacunació, més renda disponible i major confiança dels viatgers.

4. Que el Govern, conjuntament amb els Consells i el sector turístic de Balears, reforci urgentment la promoció turística respecte a altres mercats en funció de les necessitats de cadascuna de les illes.

5. Que el Govern Central i en el Govern acceleri el procés de vacunació com a instrument més útil per a la reactivació turística i la volta a la normalitat, per a arribar al 70% d'immunitat al més aviat possible i sempre abans de l'estiu, prenent totes les precaucions necessàries per a no revertir les dades de prevalença i combatre propagació de les variants del virus, com per exemple la hindú.

6. Que el Govern Central activi estratègicament, com a eina competitiva, les accions necessàries per a facilitar l'accés als viatges, assumint per part de l'Estat la càrrega econòmica derivada de les proves PCR exigibles als viatgers britànics a la volta al seu país, desplegant per part de Turespaña una campanya extraordinària i singular de promoció i fidelització de la Marca Espanya en aquest mercat.

7. Que el Govern Central garanteixi de manera irreversible la data d'1 de juliol com a definitiva per a l'aplicació operativa del Certificat Digital UE Covid-19 en coordinació amb el Govern, ampliant el reconeixement i validesa del document interoperable a tercers països com és el cas del Regne Unit.

8. Que el Govern Central dissenyi i estableixi una fórmula compensatòria extraordinària, habilitant i mobilitzant els recursos necessaris exclusivament per part de l'Estat, de la qual es puguin beneficiar pimes, micropimes i autònoms del sector turístics i de tota la cadena de valor turística, especialment a aquells destins més dependents del mercat britànic i en conseqüència damnificats per la pèrdua d'activitat i facturació, fins que no es normalitzin els fluxos amb el Regne Unit.

9. Que el Govern Central treballi el reposicionament competitiu post-pandèmia i post-Brexit de la Marca Turística Espanya en un mercat com el Regne Unit, sobre la base de la qualitat i la seguretat sanitària, impulsant el turisme experiència, el producte diferenciador, però també implementant el producte sol i platja.

10. Que el Govern a treballi en el reposicionament competitiu post pandèmia i post-Brexit, dins del seu àmbit competencial d'estratègia turística de Balears per a la millora del posicionament internacional de Balears, d'acord amb els *Consells com a competents en promoció turística i amb el sector turístic balear.

11. Que el Govern central secundi decididament des del punt de vista financer la reconversió i actualització de les zones turístiques, optimitzant la recepció dels fons europeus post-Covid.

12. Que el Govern central doni compliment a l'acord adoptat en el Parlament per a habilitar anualment en els pressupostos generals de l'estat una partida destinada a la modernització i millora de les zones turístiques.

13. Que el Govern central impulsi el suport a la solvència a les empreses del sector turístic amb el Fons de suport a les empreses estratègiques que gestiona el SEPI, complint tots els principis de transparència i objectivitat que requereix l'actuació pública.


“QUE EL REGNE UNIT MANTINGUI EN AMBRE A *BALEARS RETARDA LA TEMPORADA I LA REACTIVACIÓ ECONÒMICA”

En aquest sentit, la diputada Salomé Cabrera ha afirmat que “des del PP portem mesos reclamant al Govern que treballi en la recuperació de la confiança dels mercats i el restabliment de les operatives, especialment amb el Regne Unit, com el nostre segon mercat més important i el primer per a Menorca Eivissa i algunes zones de Mallorca”.

“El fet que el Regne Unit ens hagi mantingut en ambre està fent molt mal a Espanya i a Balears, perquè suposa un retard en l'inici de la temporada, la qual cosa es tradueix en hotels que no obren, persones que continuen en l'atur i una oferta complementària a la qual li està costant molt aguantar sense les ajudes que haurien d'haver arribat ja”, ha dit Cabrera.
La diputada del PP ha explicat que “per això, l'objectiu de les 13 mesures que proposem a través de la Proposició No de Llei que hem registrat, és treballar per a recuperar al més aviat possible aquest mercat turístic, per la qual cosa reivindiquem accelerar la vacunació, restablir les relacions diplomàtiques amb el Regne Unit, que el Govern assumeixi el cost de les PCR dels turistes quan tornen al seu país, com a eina de promoció i fidelització, que es proporcioni una ajuda extraordinària a les pimes i autònoms que s'estan veient afectats pel retard del mercat britànic i que es doni empleno als acords parlamentaris on s'establia una partida pressupostària en els PGE per a modernització de zones turístiques”.