PP Balears

El Govern Armengol dispara un 16% la despesa en assessors, mentre rebutja aprovar un xec de 150 euros per a material escolar

Juanma Lafuente critica que “mentre el Govern llança missatges sobre combatre la precarietat en el sector privat, la incrementa en l'Administració”

El diputat Juan Manuel Lafuente, ha defensat durant el ple del Parlament d'aquest dematí la interpel•lació del PP sobre política de Funció Pública i ha denunciat que “mentre el Govern retalla en inversions i en serveis públics per al 2020, augmenta un 16% la despesa en assessors i càrrecs polítics”.

Lafuente ha afirmat durant la seva intervenció que “segons les dades del Ministeri d'Administracions Públiques, l'increment d'empleats públics de Balears de 2015 a 2019 és de 468 en Educació i 751 en Sanitat; no obstant això, segons el Govern, hi ha 1.500 més en Educació i 1.967 més en Sanitat i l'única explicació que ofereixen a una diferència de xifres tan important és que el ministeri no compta contractes en pràctiques i temporals”. A més, el ‘popular’ ha apuntat que “el ministeri reconeix un total de 28.325 empleats públics i el Govern parla de 35.000, per la qual cosa 6.675 persones, un 19% de la plantilla, estaria en una situació de precarietat laboral”.

Per al diputat del Grup Parlamentari Popular, la conclusió és que “hi ha dues coses que sí que estan clara clares: falta de transparència i augment de càrrecs de confiança i assessors un 16,5% en els pressupostos 2020”, ha dit Lafuente i ha afegit que “mentre l'Executiu llança missatges sobre combatre la precarietat en el sector privat, la incrementa en l'Administració”.

L'ESQUERRA VOTA EN CONTRA DEL ‘XEC FAMILIAR’ DE 150 EUROS PER A LA COMPRA DE MATERIAL ESCOLAR

Finalment, Nuria Riera ha defensat la PNL del PP, a través de la que es proposa aprovar un Xec Escolar familiar de 150 Euros per fill i curs escolar per a la compra de llibres i material didàctic, dirigit a les famílies amb rendes de fins a 30.000 euros anuals, en declaració individual i 48.000 anuals en declaració conjunta.

Riera ha qualificat aquesta iniciativa, que el PP portava en el seu programa autonòmic, de “proposta en positiu en benefici dels ciutadans”, encaminada a aconseguir, progressivament, la gratuïtat dels llibres de text -plenament compatible amb el programa de reutilització de llibres i material didàctic que s'aplica actualment i ha lamentat que “el PSOE i els partits d'esquerra, que van votar la setmana passada en contra de baixar el preu dels menús escolars, hagin tornat a fer el mateixos amb aquesta mesura que és bona per a la famílies”.
LES PITJORS DADES DE L'ATUR
D'altra banda, el portaveu adjunt, Toni Costa, li ha preguntat al conseller Negueruela quines mesures pensa adoptar després de les últimes dades de l'atur d'octubre, després que l’EPA del tercer trimestre hagi donat les pitjors dades en afiliació a Seguretat Social i d'augment del nombre d'aturats des de 2012. Costa ha acusat el Govern de “aplicar polítiques intervencionistes i prohibicionistes que frenen l'economia”. Costa ha assenyalat que “mentre en 2016 es creaven anualment 28.500 afiliats a la Seguretat Social, actualment, només la tercera part” i ha criticat que “davant aquestes clares mostres de desacceleració econòmica, el Govern continuï instal•lat en la paràlisi sense prendre mesures estructurals que reverteixin la situació”. Per això, li ha demanat al conseller que “recuperi les lleis que ens van portar a l'èxit, redueixi burocràcia a ciutadans i empreses, i faci un pla d'inversions enfocat a la reconversió de zones turístiques i el sanejament i depuració d'aigües, que incrementin la nostra competitivitat”.

LA “GRAN ESTAFA” DE L'ECOTAXA

Per part seva, el diputat del PP Sebastià Sagreras, li ha preguntat al conseller Marc Pons com valora que el metre fins al Parc Bit es financi amb fons de l'ecotaxa i ha titllat aquest repartiment de fons de “engany als ciutadans, als turistes, i als ajuntaments, ja que, en lloc de dedicar-se a projectes mediambientals o turístics, s'està destinant a despesa corrent i a tapar els forats en els comptes del Govern”. Sagreras ha criticat que “se'ls hagin llevat els recursos als ajuntaments per a finançar projectes com el metre fins al Parc Bit” i ha destacat que “el que hauria de fer la presidenta és deixar de ‘ajupir el cap’ davant Madrid i reclamar al ministeri un conveni ferroviari per a Balears en lloc d'estafar als ajuntaments”.

PREOCUPACIÓ PER LA COMPRA DE AIR EUROPA

La diputada Salomé Cabrera ha preguntat al Govern pels efectes que, la compra de Air Europa per part d'Iberia, tindrà en la connectivitat i ha afirmat que “en unes Illes és fonamental mantenir les rutes aèries i les freqüències”. Cabrera ha apuntat que “ens preocupen les seves polítiques perjudicials per al sector turístic i la seva falta de previsió, com va ocórrer amb la fallida de Thomas Cook” i ha assenyalat que “les administracions han de treballar per a garantir el manteniment de les rutes i evitar la pèrdua de llocs de treball; generant demanda, prenent mesures preventives i defensant els drets dels consumidors”.