PP Balears

Durán exigeix a Noguera mesures concretes que garanteixin la seguretat dels taxistes a Palma

• Marga Durán ha denunciat la passivitat de Cort davant l'onada d'atracaments als taxistes de Palma
• “El Pacte no ha ofert cap alternativa als professionals afectats ni s'ha compromès a impulsar mesures per a garantir la seva seguretat”
• El PP presentarà al pròxim Ple una proposició de suport al col•lectiu de taxistes
• Antònia Roca ha exigit el canvi de les bases del bo escolar i l'increment de les ajudes per a poder arribar a totes les famílies que ho necessiten

La portaveu del grup municipal popular, Marga Durán, ha denunciat aquest matí la passivitat de Cort davant l'onada d'atracaments als taxistes de Palma, que s'ha saldat amb cinc atacs i un estat d'alarma entre el col•lectiu.

En aquest sentit, Durán ha criticat “l'absoluta falta d'implicació del batle Noguera i de la regidora de l'Àrea, Angélica Pastor davant un problema evident de seguretat que afecta a un servei públic essencial com el del taxi”.

Per a la regidora “el Pacte no ha ofert cap alternativa als professionals afectats ni s'ha compromès a impulsar mesures per a garantir la seguretat dels taxistes”.

La portaveu municipal ha anunciat que, després de mantenir reunions amb representants de les principals patronals del taxi, el seu grup presentarà al pròxim Ple una proposició de suport al col•lectiu, que se centrarà en tres mesures: una major presència de la Policia local en les principals parades de taxi en horari nocturn, “especialment en les zones d'oci i restauració”; cursos formatius als taxistes i protocol d'actuació “per a abordar situacions perilloses”; i implicació directa de l'Ajuntament per a la instal•lació de càmeres de seguretat en els vehicles “en les millors condicions econòmiques i tècniques possibles”.

EL PP EXIGEIX LA MODIFICACIÓ DE LES BASES DEL BO ESCOLAR

D'altra banda, la regidora Antònia Roca ha denunciat la falta de compromís de l'equip de govern, dirigit per Toni Noguera amb les famílies de Palma i amb els 480 nins que aquest any han quedat en llista d'espera per a accedir a ‘escoletes’ municipals de la ciutat.

En aquest sentit Roca ha lamentat que les bases actuals del bo escolar estiguin “desactualitzades”, fet que impossibilita que “aquesta ajuda pugui arribar a les famílies que realment ho necessiten” i ha apuntat que “mostra d'això és que aquest any ha quedat un romanent de 40.000 euros a causa del difícil accés a les actuals condicions”.

L'edil ha detallat que avui dia l'ajuda màxima concedida pel bo escolar és de 120 euros al mes i la mínima de 30 euros, quanties que, segons la regidora són “clarament insuficients per a les famílies que es troben en una situació desfavorable”.

Antònia Roca ha finalitzat la seva intervenció afirmant que “una vegada més durem una proposta a ple perquè s'incrementi la quantia de les ajudes i es modifiquin les bases del bo, amb l'objectiu que totes les persones que el necessitin puguin accedir a aquesta subvenció”.

Etiquetes:

Cort