PP Balears

Costa: “Mentre Sánchez intenta embolicar-se en la bandera d'Espanya, Armengol pacta amb independentistes”

• El PP presenta una PNL per a reprovar al senador Vicenç Vidal per les seves declaracions “impròpies de qui representa a tots els ciutadans de Balears”
• “La presidenta del *Govern ha d'aclarir si el PSIB comparteix les declaracions de Vidal o les considera reprovables”
• Demana Armengol que, tal com va proposar Biel Company, “defensi a Madrid que es retorni a les empreses l'IVA no cobrat per la fallida de Thomas Cook”

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Popular, Toni Costa, ha anunciat aquest matí que el seu grup parlamentari ha registrat aquest matí una Proposició no de Llei instant al Parlament a reprovar al senador autonòmic, Vicenç Vidal, per les seves declaracions en relació a l'existència de presos polítics a Espanya, qüestionant l'ordre constitucional i l'actual marc normatiu i afirmant que “actualment el franquisme continua dins dels aparells de l'Estat.
Costa ha assenyalat que “aquestes declaracions són impròpies d'un senador triat pel Parlament, que representa a tots els ciutadans de Balears, per la qual cosa demanem la seva reprovació” i li ha demanat a Armengol que aclareixi “si el PSIB comparteix les declaracions del senador Vidal o les considera reprovables”. “Mentre Sánchez intenta embolicar-se en la bandera d'Espanya, Armengol pacta amb independentistes”, ha dit Toni Costa.
Així mateix, el diputat ‘popular’ ha afirmat que “aquest matí hem presentat una queixa a la Junta de Portaveus, al costat del grup Cs, per la passivitat del president de Parlament, Vicenç Thomàs, davant el comportament dels diputats de Més ahir en el Ple” i ha assenyalat que “els debats del Parlament han de cenyir-se al tema que s'està tractant en el punt de l'ordre del dia”, per la qual cosa li ha demanat a Thomàs que “en futures ocasions apliqui el reglament i no permeti aquest tipus d'actuacions en la Cambra”.
Finalment, Costa ha demanat a Armengol que, tal com va proposar ahir el president del PP balear i portaveu del GPP, Biel Company, “reclami a Madrid que es retorni a les empreses l'IVA no cobrat per la fallida de Thomas Cook” i ha apuntat que “es tracta d'una proposta en positiu; s'han de fer tots els esforços possibles perquè sigui una realitat”.

EL PP DENÚNCIA EL COMUNICAT D'UN DEPARTAMENT DE LA UIB QÜESTIONANT LA SENTÈNCIA DEL ‘PROCÉS’
El PP considera “inacceptable” el comentari desfavorable que ha fet el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB en relació a la sentència del Tribunal Suprem que condemna diversos polítics catalans pels fets produïts l'1 d'octubre de 2017. “És estrany que un organisme públic d'aquesta tipologia valori jurídicament, i no lingüísticament, la tasca realitzada pel Tribunal Suprem”.
A més, per al PP no és justificable que cridi a altres departaments de la UIB a manifestar-se a propòsit d'una resolució del Tribunal Suprem, ja que “posar en dubte el treball dels magistrats és dubtar sobre la legislació espanyola i, per tant, qüestionar la independència judicial i la democràcia”.