PP Balears

Company titlla de "suïcida" algunes de les propostes de la llei de canvi climàtic del Govern i demana la seva retirada

• "Varem estar a Madrid per defensar la Constitució i la unitat d'Espanya i esteim molt satisfets del resultat"

• El president popular preguntarà demà a Armengol si considera que cercar aliances amb l'independentisme ca-talà és el millor per als interessos de Balears

El president del PP de les Illes Balears i portaveu del Grup Popular al Parlament, Biel Company, ha demanat a la presidenta al Govern i al president de la Cambra que demà deixin en suspens el debat i votació de la Llei de Canvi Climàtic després de conèixer-se avui un informe de la Comissió Nacional dels Mercats i la competència (NNMC) en la qual es adverteixen de les conseqüències negatives sobre la competència i l'economia de les Illes Balears de la mesura de prohibir els vehicles dièsel el 2025, com recull la llei.

Company ha demanat que es retiri de l'ordre del dia l'aprovació d'aquesta llei, de la qual ha dit que "no és una llei pionera, sinó una llei suïcida per a l'economia i l'ocupació en el sector de l'automoció" de les illes.

I és que la llei que demà s'aprovarà al Parlament amb el vot dels partits d'esquerra preveu la prohibició de la venda de vehicles dièsel a les illes a partir de 2025 i dels vehicles de gasolina a partir del 2035.

DEFENSA DE LA CONSTITUCIÓ I UNITAT D'ESPANYA

En el ple de demà, el president Company preguntarà a Armengol per la postura de la presidenta davant les últimes decisions del Govern central en relació amb Catalunya. Armengol va elogiar la passada setmana la figura del 'relator "que el Govern va rebutjar 48 hores després d'haver-la anunciat, donant per trencades les relacions amb els polítics independentistes.

En aquest sentit, Company ha aprofitat la seva compareixença per valorar la multitudinària concentració que es va produir ahir a Madrid. "Assistim per defensar la Constitució i la unitat d'Espanya. Hi va haver moltíssima gent i esteim molt satisfets del resultat ", ha comentat.

INTERPEL•LACIONS SOBRE TRANSPORTS I IGUALTAT

En la sessió parlamentària, des del Grup Popular es interpel•larà als membres del Govern en matèria de transports i igualtat. Sobre la política de l'Executiu d'Armengol en transports, Company l'ha qualificat de "gran fracàs" i s'ha referit, en concret, al fet que fins al 2020 no es posaran en marxa les noves concessions del transport interurbà per carretera a Mallorca quan havien d'haver entrat en vigor aquest 2019. "s'haurà jubilat el conseller Marc Pons i no s'hauran posat en marxa", ha ironitzat.

Etiquetes:

Parlament