PP Balears

Company: "Si Armengol és incapaç de tancar el REB amb Madrid, quedarà invalidada per seguir al capdavant de Balears"

• Exigeix que la presidenta demostri la transparència que predica i comparegui al Parlament per explicar com estan les negociacions
• "El REB estava pactat amb el Govern del PP a l'abril, però Armengol no el va signar per interès polític i personal"

El president del PP de les Illes Balears, Biel Company, ha exigit avui a la presidenta Armengol que comparegui al Parlament "en nom de la transparència que tant predica" per "dir-nos a tots els partits i a tots els ciutadans com estan les negociacions sobre el REB (Règim Especial de Balears) "amb el Govern de Pedro Sánchez.

En una compareixença davant els mitjans, Company ha criticat l'actitud esquiva de la presidenta de l'Executiu autonòmic sobre l'estat actual de les negociacions del REB, un tema "que és de tots i que mereix la màxima transparència" i ha assegurat que si Armengol és incapaç de pactar el REB amb el Govern central "quedarà invalidada per seguir al capdavant de les Illes Balears".

El president popular considera "inconcebible" que no es tingui el REB abans d'acabar la present legislatura quan "el passat mes d'abril es tenia pactat amb el Govern del PP i per interessos polítics i personals de la presidenta, no ho va voler signar". A més, Company ha recordat que Armengol ja va renunciar, el 2015, a mesures fiscals aprovades llavors pel Consell de Ministres i que ara s'incorporarien al document del REB, el que ha suposat una pèrdua de 190mm anuals per Balears, en el que ha qualificat com una "forma de malversar fons públics".

També ha advertit a la presidenta que no "faci de trilera" i pretengui incorporar en el REB el conveni de carreteres de 2004, pel qual el Govern central deu 240mm a Balears ". "La passada legislatura varem aconseguir ingressar 90 MM del conveni de 1998 i la senyora Armengol ha d'exigir el pagament del conveni de 2004 que va anul•lar el PSOE el 2005 i que després els tribunals van resoldre a favor de Balears", ha explicat

POC D'ESPERAR DE LA VISITA DEL MINISTRE ÁBALOS

Sobre la visita aquesta tarda del ministre de Foment José Luis Ábalos per reunir-se amb Armengol, Company s'ha mostrat escèptic sobre el resultat d'aquesta reunió. "No esperem cap compromís concret. Esper molt poc. Titulars, però sense mesures concretes ", ha assenyalat.

En aquest sentit, ha recordat que el Govern d'Espanya no ha fet res davant d'Europa per defensar una tarifa màxima en els vols a la península per als residents, com reclama el PP per neutralitzar la pujada abusiva dels bitllets que apliquen les companyies en determinades dates, ni tampoc ha fet passos per flexibilitzar la regla de 'minimis' que limita les subvencions que perceben les empreses a Balears.Etiquetes:

Partido