PP Balears

Company: “Sánchez vol blanquejar als separatistes i nacionalistes”

• El president ‘popular’ es mostra preocupat per les possibles conseqüències per a Balears de les negociacions de Sánchez amb ERC
• Exigeix la destitució del director de l’EBAP per l'últim escàndol en la convocatòria d'oposicions a l'administració
• El PP defensarà una PNL en defensa de la llibertat educativa i l'escola concertada

El president i portaveu del Grup Parlamentari Popular, Biel Company, ha anunciat que en el ple de demà preguntarà a la presidenta Armengol per les negociacions de Pedro Sánchez amb Esquerra Republicana de Catalunya i ha assenyalat que “Sánchez i el PSOE intenten blanquejar als separatistes i nacionalistes per a fer-nos creure que un pacte amb ells és l'única sortida possible per a la situació de bloqueig generada pel mateix Sánchez”, alguna cosa que el líder del PP balear ha qualificat de “molt preocupant”, especialment perquè “en aquestes negociacions entre el PSOE i ERC pot aparèixer sobre la taula el nom de les Illes Balears”.

EL PP EXIGEIX EL CESSAMENT DEL DIRECTOR DE L’EBAP PER LES FILTRACIONS EN LES OPOSICIONS

Company ha explicat que el diputat Juan Manuel Lafuente preguntarà sobre l'extraviament de part de les preguntes de les oposicions al cos de gestió de la CAIB, la qual cosa ha qualificat de “un nou nyap del Govern Armengol” perquè “no és la primera vegada que succeeixen coses estranyes quan l'Executiu convoca oposicions”. “Aquest fet és doblement greu, perquè a més d'haver-se filtrat les preguntes, el director de l’EBAP, Jaime Tovar, ha tractat de negar la realitat”, ha dit el portaveu del GPP. Per això, el ‘popular’ li ha demanat a la consellera Castro que “destitueixi el senyor Tovar”.


PREOCUPACIÓ PEL CONTRACTE DEL TRANSPORT AERI SANITARI

D'altra banda, la diputada Marga Durán preguntarà a la consellera de Salut si creu que l'empresa Eliance compleix amb les condicions i els requisits de l'adjudicació del transport aeri sanitari de les Illes Balears. Company ha insistit que la consellera ha d'explicar “els clars-foscos l'adjudicació del transport aeri sanitari en la nostra comunitat a l'empresa Eliance, un contracte que ens costa 25 milions d'euros i, les condicions dels quals, han denunciat sindicats i els professionals sanitaris”.

INTERPEL•LACIÓ SOBRE BARRACONS

Així mateix, Company ha explicat que la diputada Nuria Riera defensarà la interpel•lació del PP sobre barracons i ha criticat “l'obscurantisme de la Conselleria d'Educació i del conseller March, que contínua sense respondre a les preguntes que li formulem. Volem saber quina és la situació del centenar de barracons en els quals, gairebé 3.000 alumnes estan fent classe aquest curs, a més de quines previsions té la Conselleria de reduir aquests barracons i, sobretot, per què el Govern ha retallat 12 milions en inversions per a nous col•legis en el projecte de pressupostos de 2020”.

EL PP, EN DEFENSA DE LA LLIBERTAT EDUCATIVA

Company ha explicat que el PP també durà a ple una PNL en defensa de les llibertats educatives recollides en la Constitució després que la ministra Celaá qüestionés la llibertat d'ensenyament protegit per la Constitució, així com el dret dels pares a triar lliurement el centre educatiu que vulguin per als seus fills. El dirigent del PP ha assenyalat que “no és la primera vegada que l'esquerra ataca a la concertada. De fet, a Balears, la Sra. Armengol ho fa des de 2015 de la mà de Podemos, la qual cosa suposa un atac al 40% de famílies que decideixen matricular als seus fills en un centre concertat”. “Des del PP defensem l'actual model educatiu, el conviuen centres públics, concertats i privats, així com la llibertat dels pares per a triar el tipus de centre que vulguin per als seus fills”, ha dit el president del PP balear.