PP Balears

Company: “Sánchez i Armengol són una fàbrica de fer d'extremistes”

• Destaca l'increment de 16.000 vots respecte al 28A que ha tingut el PP a Balears, mentre el PSOE ha perdut 21.500
• Afirma que el PP balear “es reafirma com a referent del centredreta i única alternativa a Armengol i al seu Govern d'esquerres”

El president i portaveu del Grup Parlamentari Popular, Biel Company, ha valorat aquest matí els resultats electorals i ha destacat l'increment de 16.000 vots respecte al 28A que ha tingut el Partit Popular a Balears, la pujada d'1 a 2 diputats i d'1 a dos Senadors i tot això “mentre al PSOE li passava el contrari a les Illes, amb 21.500 vots menys respecte al 28A i baixant de 2 a 3 diputats i de 4 a 3 senadors”.

Company ha destacat que “el PP ha passat de 4a a 2a força política amb un ‘empat tècnic’ entre amb el PSOE i ha incrementat la diferència amb altres forces del centredreta. El president del PP ha afirmat que “hem millorat la nostra posició i estem il•lusionats per a tornar a encarar les pròximes eleccions autonòmiques”.

Company ha assenyalat que dels 3 diputats que ha perdut Sánchez, un ha estat a Balears el que per al dirigent ‘popular’ el que evidencia la situació en la qual es troba el PSOE a Balears. A més, el portaveu del GPP ha dit que “Sánchez i Armengol són una fàbrica de fer extremistes a Balears i a Espanya”.

EL GOVERN ARMENGOL HA ACONSEGUIT FRENAR L'ECONOMIA A BALEARS

D'altra banda, Biel Company ha anunciat que en el ple de demà, Toni Costa, preguntarà sobre quines mesures pensa adoptar el Govern després de les últimes dades de l'atur d'octubre, després que l’EPA del tercer trimestre hagi donat les pitjors dades en afiliació a Seguretat Social i d'augment del nombre d'aturats des de 2012. “El Govern Armengol ha aconseguit parar l'economia”, ha dit Company, i ha afirmat que “ens preocupa molt que entrem en recessió i Armengol i Negueruela segueixin sense fer res; hem passat de crear 20.000 llocs de treball a manar a 7300 persones a l'atur”.

El PP preguntarà també sobre un repartiment de fons de l'ecotaxa que considera “un engany als ciutadans, als turistes, i als ajuntaments, ja que, en lloc de dedicar-se a projectes mediambientals o turístics, s'està destinant a tapar els forats en els comptes del Govern”. A més, Salomé Cabrera preguntarà pels efectes que, la compra de Air Europa per part d'Ibèria tindrà en la connectivitat. Company ha afirmat que “en unes Illes és fonamental mantenir les rutes aèries i les freqüències” i ha destacat que “ja són moltes les empreses que han caigut en la passada legislatura passada i en l'actual”.

Així mateix, el diputat Juan Manuel Lafuente, defensarà la interpel•lació del PP sobre política de Funció Pública i denunciarà que “mentre retalla en inversions i en serveis públics per al 2020, augmenta un 16% la despesa en assessors i càrrecs polítics”. “Armengol no presideix un Govern per a la gent; sinó un Govern per a col•locar a la seva gent”, ha dit Company.

EL PP PROPOSA UN ‘XEC FAMILIAR’ DE 150 EUROS PER NEN PER A la COMPRA DE MATERIAL ESCOLAR

Finalment, Company ha assenyalat que, la diputada Nuria Riera defensarà la PNL del PP, a través de la que es proposa aprovar un Xec Escolar familiar de 150 Euros per fill i curs escolar per a la compra de llibres i material didàctic, dirigit a les famílies amb rendes de fins a 30.000 euros anuals, en declaració individual i 48.000 anuals en declaració conjunta.

El president del PP ha qualificat aquesta iniciativa, que el PP portava en el seu programa autonòmic, de “proposta en positiu en benefici dels ciutadans”, encaminada a aconseguir, progressivament, la gratuïtat dels llibres de text -plenament compatible amb el programa de reutilització de llibres i material didàctic que s'aplica actualment i ha lamentat que el PSOE i els partits d'esquerra, que van votar la setmana passada en contra de baixar el preu dels menús escolars, puguin tornar a fer el mateix demà amb aquesta mesura que és bona per a la famílies.