PP Balears

Company qualifica de “lamentable i vergonyós” que Armengol no vulgui una comissió d’investigació dels abusos sexuals a menors tutelats

• Afegeix que “tampoc s'entén que la presidenta del Govern no hagi ‘anomenat a l'ordre’ a Cladera perquè en el Consell es voti a favor de la comissió d’investigació”
• Ha recordat que “ahir, en la sessió de control, Armengol va tornar a llançar pilotes fos i a repartir responsabilitats entre la Fiscalia i la Policia”

El president del PP de les Illes Balears i portaveu en el Parlament, Biel Company, ha assenyalat, després de la reunió de Junta de Portaveus, que “el debat i la votació de la comissió d’investigació que es tractarà en el pròxim ple l'última oportunitat que els partits del Pacte i la presidenta Armengol actuïn amb decència política”. El president del PP ha destacat que “des del PP votarem a favor de la comissió de recerca, perquè és un dels casos més greus que hem conegut en aquesta comunitat autònoma”.

Company ha afirmat que “Armengol ha imposat la llei del silenci entre els seus socis per a impedir que s'investiguin els abusos a menors tutelats” i ha afegit que “el Govern presumeix de transparència, però no la practica. Ni comissió d’investigació en el Parlament, ni comissió en el Consell i cap depuració de responsabilitats polítiques”.

En aquest sentit, el portaveu del GPP ha recordat que “ahir, en la sessió de control, la presidenta va tornar a ‘llançar pilotes fora’ i a repartir responsabilitats entre la Fiscalia i la Policia, repetint la mateixa estratègia que la consellera Santiago”.

El president del PP ha apuntat “és l'última oportunitat d'Armengol abans que les explicacions les hi demanem a ella, la seva última oportunitat per a ser transparent en relació a les actuacions que s'han produït aquests últims quatre anys; en cas contrari es constatarà que estem davant un Govern sense qualitat democràtica, que en lloc de ser transparent està intentant continuar tapant i ocultant l'ocorregut”.

EL PP DEMANA CÒPIA DELS POSSIBLES ESCRITS REMESOS PEL GOVERN Als MINISTERIS DE JUSTÍCIA I INTERIOR PEL CAS DE L'ABÚS SEXUAL A MENORS TUTELATS

A més, Biel Company ha anunciat que, aquest matí, el Grup Parlamentari Popular ha registrat en el Parlament una petició perquè es faciliti la còpia dels possibles escrits remesos pel Govern als ministres de Justícia i d'Interior en relació al cas de l'abús sexual a menors tutelats. Company ha afirmat que “ahir Armengol va dir que havia demanat “directament” més mitjans a aquests ministeris i volem saber si és així i en quins termes” i ha afegit que “crec que trigarem molt a rebre els escrits, segurament perquè ahir Armengol va tornar a fer un exercici d’escapisme”.

El dirigent ‘popular’ ha afegit que “en el Congrés, els nostres diputats també registrarà escrits similars dirigits als ministres perquè valorin les afirmacions de la presidenta i de la consellera Santiago en seu parlamentària sobre Fiscalia i Policia”.