PP Balears

Company: “Perquè Balears sigui un destí segur s'han de realitzar test massius a la població i PCR en origen”

• Exigeix al Govern “accions contundents per a generar confiança en l'exterior i possibilitar l'obertura de corredors segurs”
• Demana a Armengol que “defensi a Madrid que el descompte de resident és un dret dels ciutadans de Balears que no es pot retallar”
• Lamenta que l'Executiu “continuï anant a remolc de les circumstàncies i hagi estat incapaç de garantir la prolongació dels ERTOs fins a final d'any”

El president del PP Balears, Biel Company, ha participat en la Junta Directiva Insular que ha celebrat el PP Eivissa i en la qual s'ha valorat, entre altres temes, el primer any de legislatura en el govern insular. En aquest sentit, Company ha destacat aquest treball especialment en la gestió emmarcada en la crisi sanitària. Per part seva, Marí Bosó ha destacat “el tarannà de consens i l'eficàcia que han presidit el Consell aquest últim any, així com les nombroses mesures posades en marxa en un context particular, provocat per la crisi sanitària”. El president insular també ha posat de manifest que “tant des del partit com des de les institucions, l'únic objectiu ha estat que Eivissa funcioni i crec amb honestedat que els eivissencs ja comencen a percebre que el canvi és evident”.

El president del PP balear ha afirmat que “perquè Balears sigui un destí segur és necessari que es facin proves a tota la població i PCR en origen com ha demanat el PP balear des del primer moment, ja que no val amb signar un paper i mirar la temperatura” i ha exigit al Govern en què “prengui decisions i deixi d'actuar amb retard, perquè és urgent prendre mesures efectives i habilitar protocols que generin confiança”

El president regional també ha destacat “la falta de negociacions bilaterals amb Alemanya i Anglaterra, entre altres, per a establir corredors segurs i protocols per a evitar la quarantena i la situació que vivim ara, amb hotels que ja han anunciat el seu tancament malgrat haver obert fa poc”.

MÉS AJUDES PER A EMPRESES I AUTÒNOMS

Company, que també s'ha reunit amb sindicats i patronals durant la seva visita a Eivissa, ha assegurat que “el Govern d'Armengol no ha actuat quan tocava i la sensació generalitzada és que no hi ha hagut ajudes suficients ni liquiditat per a aguantar el cop i la posterior reactivació. El pla de reactivació és insuficient i mínim el *Govern hauria de dedicar un 10% del pressupost de la *CAIB a impulsar l'economia”.

ERTOS FINS A FINAL DE 2020

A més, Company ha censurat la falta de negociació del Govern a Madrid per a “aconseguir un compromís de temes d'importància cabdal com és la necessitat de prolongar els ERTOs fins a, mínim, final de 2020”, una mesura que el Partit Popular porta reclamant des de fa mesos i que no ha estat atesa ni pel Govern ni pel Govern central.

EL DESCOMPTE DE RESIDENT ÉS UN DRET QUE NO ES TOCA

Finalment, en relació al 75% de descompte de resident, el president del PP ha afirmat que “no consentirem que el Govern de Sánchez trepitgi els drets dels ciutadans de les illes, perquè el descompte de resident no és un privilegi, sinó un dret que ens iguala amb la resta d'espanyols” i ha denunciat “la falta de lluita del Govern davant el Govern central per a aconseguir que el 75% no es toqui i per a vetllar perquè les companyies no abusin i pugin preus de manera injustificada”.

Etiquetes:

Partido