PP Balears

Company ofereix a Armengol “un front comú” per a defensar els interessos de Balears davant el Govern de Sánchez

• “El repartiment del Fons Covid és un nou capítol del menyspreu de Sánchez cap a Balears i de la seva irrellevància davant Madrid”
• Assenyala que “tot indica que Balears serà la que menys rebrà per habitant del Fons Covid”, la qual cosa qualifica de “nou menyspreu de Sánchez”
• “Lideram estadístiques preocupants a nivell nacional; vostè és la campiona d'Espanya en increment de l'atur i augment de la pobresa”
• Demana a Armengol que “practiqui el consens de veritat” i adopti “mesures contundents” perquè “si no molts ciutadans perdran el seu treball”

El president i portaveu del Grup Parlamentari Popular, Biel Company, ha preguntat aquest dematí a la presidenta del Govern per la seva valoració sobre el repartiment del Fons de Reconstrucció Autonòmic i ha retret que “avui dia la presidenta segueixi sense donar una xifra sobre el que correspondrà a les illes”. “El repartiment d'aquest Fons Covid és un nou capítol del menyspreu de Sánchez cap a la nostra comunitat autònoma. Queda clar que el que vostè ens va vendre que amb Sánchez ens aniria millor, res de res”, ha dit el ‘popular’.

Company ha recordat que “Sánchez va trigar més d'un any a pagar les ajudes als damnificats de Sant Llorenç, va presentar uns pressupostos en 2019, que per sort no van ser aprovats, en els quals ens retallaven 19M€ en inversions, ens ha llevat els 78M€ del pagament de l'IVA de 2017, mentre vostè calla i ajupia el cap i per si això fos poc, va aprovar un REB que és un frau i que després de més d'un any, no ha arribat ni un euro a les empreses i autònoms de Balears. I vostè ho va vendre com un moment històric”.

El president del PP ha apuntat que “tot indica que Balears serà la que menys rebrà per habitant del Fons Covid, a pesar que l'impacte de la crisi social i econòmic serà molt superior a l'altres comunitats” i ha assenyalat que “no deixem de conèixer dades que en els quals liderem estadístiques preocupants a nivell nacional; vostè és la campiona de tota Espanya en l'increment de l'atur, l'increment l'índex de pobresa o el descens de la producció industrial”.

A més, Company ha criticat que la presidenta “sempre vagi a remolc dels altres, com ha ocorregut amb la prolongació dels ERTOs a Canàries, mentre aquí se'ns nega i vostè ni està ni la hi espera”. Per tot això, el president del PP ha tornat a oferir el suport del PP “per a reivindicar el que és just per a les illes” i li ha demanat a Armengol que “practiqui el consens que predica, dialogui i negociï mesures contundents per a sortir d'aquesta crisi perquè si no molta gent es quedarà sense treball i serà responsabilitat seva per no haver pres les mesures necessàries per a evitar-ho”.

RETALLADES EN EDUCACIÓ

La diputada Nuria Riera ha preguntat quina quantitat ha reclamat el conseller d'Educació al Govern central per al pròxim curs i ha criticat “la falta d'informació”, ja que “fins avui només coneixem retallades”. Riera ha censurat que “a pesar que fa tres setmanes que la ministra va anunciar el repartiment de 2.000 milions entre les comunitats autònomes, vostès encara no han reclamat res per a Balears”.

Així, la ‘popular’ ha afirmat que “falten 265 milions d'euros per a començar el curs amb garanties de seguretat, i vostè, senyor conseller, ja ha anunciat que no hi haurà més professors; ha negat una ajuda urgent als centres privats d'educació infantil 0-6, que portarà al tancament de molts d'ells; ha rebutjat un pla per a lluitar contra la bretxa digital, no ha volgut contractar orientadors en infantil, no ha complert les promeses de condicions laborals dels professors i ha retallat els auxiliars de conversa en engonals” i, en aquest sentit, li ha demanat al conseller March que “escolti les propostes del PP, les reivindicacions de la comunitat educativa, reclami diners a Madrid perquè vostè i la presidenta Armengol estan deixant enrere als nens de Balears”.

MENYSPREU Al SECTOR AUDIOVISUAL

Per part seva, Toni Fuster ha preguntat a la consellera d'Administracions Públiques pel menyspreu del Govern a les productores del sector audiovisual i s'ha referit a la baixada d'un 20% del pressupost per a la producció de continguts d’ ib3, “la qual cosa suposarà el tancament de moltes productores i l'acomiadament de treballadors.

Fuster ha recordat que “l'any 2019, la productora de capital xinès MEDIAPRO es va emportar un 23,5% del pressupost de programes, això excloent la licitació d'informatius, així com altres licitacions en les quals participa, fet que va suposar el 36,5% del pressupost total d'IB3; per tant, podem afirmar que MEDIAPRO produeix més que Menorca i les Pitiüsses juntes”. Per al ‘popular’ “això suposa l'incompliment dels principis de servei públic del Pla d'activitats de l'ens públic, que estableix que s'ha de promoure el desenvolupament de la indústria audiovisual, dinamitzant un sector econòmic de gran potencial de futur, així com la llei 15/2010 que estableix que IB3 ha de “procurar el desenvolupament del sector audiovisual”.

Així, Fuster ha assenyalat que “a més de la baixada del pressupost destinat a contractació de programes, la gerent d'IB3 ha dit a les associacions del sector que contractarà 1 milió d'euros en concursos amb aquesta productora de capital xinès”, per la qual cosa ha apuntat que “la incoherència i hipocresia del Govern és tan greu com el maltractament a les productores audiovisuals de Balears, parlen de potenciar el talent d'aquí mentre actuen en sentit oposat”.