PP Balears

Company: “No acceptarem ni un pas enrere en el 75% de descompte de resident”

• Recorda que “no és un regal de Madrid, és un dret dels ciutadans de Balears”
• Critica el silenci d'Armengol i que “una vegada més, no defensi els interessos de les Illes”
• El PP dirigirà un escrit a l'Oficina Anticorrupció perquè s'investigui la publicació pagada d'una entrevista d'Armengol en un diari britànic

El president del PP balear, Biel Company, ha qualificat aquest dematí les declaracions del ministre Ábalos sobre el descompte de resident de “inadmissibles” i, en aquest sentit, ha volgut traslladar a Pedro Sánchez que “no acceptarem ni un pas enrere amb el descompte del 75%, amb aquest tema no es juga. El descompte de resident no és un regal que ens fa Madrid, és totalment necessari perquè siguem ciutadans en igualtat de condicions als de qualsevol altre territori d'Espanya”.
Biel Company ha apuntat que les declaracions sobre el descompte de resident del ministre socialista són “molt preocupants” i “deixen clares les intencions del líder del PSOE cap a Balears”. Així, el dirigent del PP ha posat l'accent que “Sánchez està qüestionant el descompte de resident, no ens ha donat un règim especial per a Balears i no ens vol pagar els 177 milions de finançament que ens corresponen”, per la qual cosa “si Sánchez segueix en la Moncloa, serem els ciutadans de Balears els qui tindrem dificultats per a agafar el son”.
Per això Company ha assenyalat que “prenem nota per a les pròximes eleccions del que pot significar un Govern de Sánchez per a Balears” i ha criticat que mentre es qüestionen temes de semblant calat per a les Illes, Armengol “continuï somiant”.
PREGUNTES Al MINISTRE EN EL CONGRÉS
Així mateix, el Grup Parlamentari Popular en el Congrés, a iniciativa de la diputada per Balears Marga Prohens, registrarà una Proposició No de Llei i una sèrie de preguntes dirigides al ministre Ábalos en relació a l'aplicació del 75% de descompte de resident en els viatges entre les illes i la península. En concret, s'interpel•la al titular de Foment per quin és la intenció del Ministeri a l'hora de sol•licitar un estudi a la Universitat Pompeu Fabra sobre els efectes del descompte de resident en el transport aeri, com va anunciar Ábalos; també se li pregunta amb quin objectiu està creuant dades el Govern amb l'Agència Tributària dels beneficiaris del descompte de resident.
També si el Ministeri està considerant la possibilitat de reduir el descompte de resident en funció de la renda dels beneficiaris o d'un determinat nombre de viatges, així com si aquests canvis també podrien afectar els desplaçaments entre illes.
A més, des del Grup Popular també se li demana al ministre Ábalos que informe sobre les reunions mantingudes en els últims 12 mesos per l'Observatori de preus i connectivitat per al transport aeri de Canàries i Balears, que és l'organisme encarregat de vetllar perquè no es produeixin increments exagerats del preu dels bitllets per part de les companyies aèries, així com per les gestions realitzades amb la Comissió Europea amb l'objectiu d'avançar cap a l'aprovació d'una tarifa màxima per als vols entre les illes i la península.
ENTREVISTA D'ARMENGOL EN THE GUARDIAN
D'altra banda, Company s'ha referit a la publicació pagada d'una entrevista de la presidenta Armengol en el diari The Guardian i ha assenyalat que “volem tenir tota la informació sobre aquest tema, perquè estem davant un assumpte molt greu i més àdhuc si s'ha mentit des del Consolat”.
Per al president del PP “si s'ha mentit, s'ha d'aclarir” i per això ha anunciat que des del PP es dirigirà un escrit a l'Oficina Anticorrupció perquè s'investigui la publicació pagada de l'entrevista de la presidenta en l'anteriorment citat diari britànic.
Així mateix, el Grup Parlamentari Popular va registrar ahir una sol•licitud de documentació al Parlament per a conèixer l'import que va pagar la presidenta del Govern amb càrrec a l'erari públic, així com si hi ha hagut altres entrevistes seves per les quals també ha pagat a altres mitjans.

Etiquetes:

Partido