PP Balears

Company: “L'únic full de ruta del Govern Armengol és la improvisació i el tancament d'empreses”

• Lamenta que “qui s'han relaxat han estat Armengol i els seus consellers, que sempre han anat a remolc del virus, prenent decisions tard i malament”
• Insisteix en que “s’han d'extendre els cribatges poblacionals i s’ acceleri la campanya de vacunació
• Considera que “la vacuna és ara mateix l'única porta a la reactivació econòmica i ens juguam salvar part de la temporada d'estiu”
• El Govern ha d'acompanyar les mesures restrictives amb ajudes i compensacions econòmiques per als sectors més afectats, subratlla

El president del Partit Popular de les Illes Balears, Biel Company, critica que “l'únic full de ruta del Govern és la improvisació i el tancament d'empreses” i considera que “desgraciadament, hem iniciat l'any amb el virus descontrolat i amb el Govern, desbordat”.

“Des del punt de vista sanitari, al novembre Armengol es va fixar com a objectiu baixar dels 50 contagis per cada 100.000 habitants per a aconseguir que les illes fossin un destí segur i la realitat és que dos mesos després, superam els 500 contagis, 10 vegades més, i som la segona comunitat amb més incidència, després d'Extremadura, encara que durant molts dies hem estat al capdavant” explica Company que afegeix que “la nostra situació contrasta amb Canàries, l'altre territori insular de l'Estat, que sempre ha tengut el menor índex de contagis”.

El president del PP balears argumenta que “I l'única explicació que la presidenta dóna a aquesta explosió de contagis és que la gent s'ha relaxat, en un exercici de cinisme, després que ella fos caçada en un bar de copes infringint el toc de queda”. “No s'ha relaxat la població, que en la seva majoria ha complert amb l'ordenat pel Govern. Els qui s'han relaxat han estat Armengol i els seus consellers, que sempre han anat a remolc del virus, prenent decisions tard i malament”, apunta.

“Per això, li deman a la presidenta que, des del punt de vista sanitari, s'estenguin el cribats poblacionals a la majoria de municipis, com a mesura de control preventiu, tal com li vaig demanar al desembre en el Parlament.

A més, també li deman que el Govern mobilitzi tots els recursos necessaris per a accelerar la campanya de vacunació a les illes, conveniat amb la sanitat privada o utilitzant altres col·lectius capacitats per a vacunar, com els dentistes o veterinaris. La vacuna és ara mateix l'única porta a la reactivació econòmica i ens juguam salvar part de la temporada d'estiu, que està cada vegada més en perill”.

“Des del punt de vista econòmic, el Govern ha d'acompanyar les mesures restrictives amb ajudes i compensacions econòmiques per als sectors més afectats, en cas contrari, continuarà destruint-se més teixit productiu, continuaran tancant més empreses i negocis i les coes de l'atur no deixaran d'augmentar”, conclou.