PP Balears

Company: “Les polítiques d'Armengol situen a Balears al capdavant del creixement de l'atur a Espanya”

• El PP exigeix el cessament del gerent del 061 per no haver supervisat el contracte de transport aeri sanitari de Balears
• Company li demana a Armengol que es pronunciï sobre les conseqüències per a Balears de les negociacions entre Sánchez i ERC

El president i portaveu del Grup Parlamentari Popular, Biel Company, ha qualificat de “molt preocupant” que Balears lideri l'increment de l'atur a Espanya, tant en termes interanuals com intermensuals i ha apuntat que “el PP duu molt temps advertint del fre a l'economia que produeixen les polítiques prohibicionistes del Govern Armengol i l'increment de l'atur demostra que és així”.

Company ha lamentat que a Balears s'hagi incrementat un 3,79% l'atur interanual, amb 2.271 aturats més i l’intermensual hagi crescut un 22,85%, amb més de 11.500 persones. “A Armengol i Negueruela se'ls ha acabat l'època de viure de rendes; és urgent que es posin a treballar, deixin de costat les polítiques prohibicionistes i adoptin mitjanes que reactivin l'economia”, ha dit el dirigent ‘popular’

NEGOCIACIONS DEL PSOE AMB ERC PER A FORMAR GOVERN

Biel Company ha afirmat durant la seva pregunta a la presidenta Armengol de la sessió plenària del Parlament que “Sánchez està negociant amb ERC per a formar Govern i dins de la negociació, ERC ha manifestat la seva voluntat que Balears sigui independent i formi part d'uns suposats ‘països catalans’” i li ha demanat a la presidenta que es pronunciï sobre aquest tema, perquè “això sí afecta a les illes”. Company ha fet al•lusió a les reivindicacions d'ERC de sobirania per a Balears, contemplades en la seva ponència política i ha criticat que “aquests siguin els socis d'Armengol i els que vol tenir continuar tenint Sánchez”.

El dirigent del PP li ha preguntat a la presidenta del Govern si està d'acord amb cedir a l'exigències d'ERC i que les Balears acabin sent un territori dels Països Catalans, amb fer un referèndum d'autodeterminació de Balears el 2030 com vol Més, o amb les manifestacions del senador autonòmic Vidal sobre l'existència de presos polítics a Espanya i ha assenyalat que “els ciutadans mereixen saber què pensa la seva presidenta”. El president ‘popular’ ha destacat que “en el PP tenim clar que no volem ser un apèndix de ningú ni formar part d'uns hipotètics països catalans. Tenim clar que som mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterenses d'Espanya o espanyols de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera”.

EL PP DEMANA EL CESSAMENT DEL GERENT DEL 061 PER L'INCOMPLIMENT DEL CONTRACTE DE TRANSPORT AERI SANITARI

Biel Company ha denunciat la negació de la realitat que la consellera de Salut ha mantingut durant setmanes en relació a l'incompliment del contracte de transport aeri per part de l'empresa Eliance, “un contracte de 25 milions d'euros en el qual no es complia el vol instrumental ni el multipiloto”. El president ‘popular’ ha recordat que el PP va presentar una PNL el passat 30 d'octubre i tota l'esquerra va votar en contra, “sembla que al Govern de la gent li és igual si als malalts els traslladen sense les garanties de seguretat necessàries”. Finalment Biel Company ha exigit el cessament del gerent del 061, perquè un contracte d'aquestes característiques s'ha de controlar i supervisar”.

En la mateixa línia, Marga Durán ha afirmat durant la seva pregunta a la consellera de Salut que “avui ja sabem que hi ha un incompliment de contracte per part de l'empresa i exigim una explicació, després de setmanes d'excuses i mitges veritats en aquesta Cambra” i ha assenyalat que “el contracte s'havia d'haver rescindit molt abans perquè faltaven mesures de seguretat com el multipiloto”. Finalment, la diputada ha criticat que la Conselleria encara no hagi remès tota la documentació sol•licitada pel GPP.

INTERPEL•LACIÓ SOBRE BARRACONS

La diputada Nuria Riera ha defensat la interpel•lació del PP sobre barracons i ha criticat “l'obscurantisme de la Conselleria d'Educació i del conseller March, que contínua sense respondre a les preguntes que li formulem. Volem saber quina és la situació del centenar de barracons en els quals, 2300 alumnes estan fent classe aquest curs, a més de quines previsions té la Conselleria de reduir aquests barracons i, sobretot, per què el Govern ha retallat 12 milions en inversions per a nous col•legis en el projecte de pressupostos de 2020”. Riera ha assenyalat que “hem passat de sentir que hi havia 15 centres educatius urgents a veure que no s'ha fet ni un. L'única cosa que s'ha fet són dos centres educatius que va tramitar el Partit Popular en la legislatura 2011-15”.

L'ESQUERRA VOTA EN CONTRA DE LA DEFENSA DE LA LLIBERTAT EDUCATIVA

La diputada Nuria Riera ha defensat la PNL del PP en defensa de les llibertats educatives recollides en la Constitució després que la ministra Celaá qüestionés la llibertat d'ensenyament protegit per la Constitució i el dret dels pares a triar lliurement el centre educatiu que vulguin per als seus fills. La diputada del PP ha assenyalat que “no és la primera vegada que l'esquerra ataca a la concertada. De fet, a Balears, la Sra. Armengol ho fa des de 2015 de la mà de Podemos, la qual cosa suposa un atac al 40% de famílies que decideixen matricular als seus fills en un centre concertat”. “Des del PP defensem l'actual model educatiu, el conviuen centres públics, concertats i privats, així com la llibertat dels pares per a triar el tipus de centre que vulguin per als seus fills”, ha dit Nuria Riera.