PP Balears

Company exigeix acabar el segon cinturó de Palma per a “millorar els accessos i descongestionar la Via de Cintura”

• Subratlla que “és una vergonya que el projecte, previst en el Pla de Carreteres i finançat per Foment, segueixi paralitzat”

• Recorda que “només s'ha executat la meitat dels 400 milions del conveni de carreteres de 2007” i lamenta que “es puguin perdre recursos per la mala gestió d'Armengol i Cladera”

El president del Partit Popular de Balears, Biel Company, denúncia l'actual “caos circulatori a Palma per l'incompliment del conveni de carreteres” i exigeix acabar el segon cinturó de Palma; des de l'autopista d'Inca fins al Coll d’ en Rabassa, passant per és Pla de na Tesa i Son Ferriol “amb el qual descongestionar la Via de Cintura i millorar els accessos”.
Company subratlla que “és una vergonya que estigui paralitzat aquest projecte, previst en el Pla de Carreteres i finançat per Foment, no sabem per què es renuncia a aquestes inversions de Madrid” i ha afegit que “aquesta infraestructura ve d'un projecte d'un conveni de carreteres que es va signar en 2007 i suposava 400 milions d'euros en inversió d'obra pública a Mallorca i actualment només s'ha executat la meitat. Ara que el conveni acaba no sabem quines gestions s'han fet amb Madrid per a poder mantenir els més de 200 milions que queden. No voldríem que aquesta quantitat es perdi per la mala gestió del Govern d'Armengol i Cladera”.
Així, Company exigeix s'executi el tram 1 després d'haver acabat els trams 2,3 i 4. A més, ha recordat que era un compromís de la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acabar-lo abans de fi de legislatura, “compromís ja impossible de complir per la desídia, també, del conseller de Mobilitat, Iván Sevillano a l'hora impulsar el projecte; encara ni ha aprovat definitivament el projecte de traçat que va aprovar inicialment Garrido”.

“No es pot plantejar llevar un carril en el Passeig Marítim o un gran projecte d'inversió de 235 milions pagats per Europa en el dic de l'Oest sense resoldre primer aquesta infraestructura, perquè en cas contrari col•lapsarem encara més la via de cintura actual”, ha dit el ‘popular’.

Per a les declaracions als mitjans al Coll d’en Rabassa, Company ha estat acompanyat pel portaveu del Grup Popular en el Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, el conseller Maurici Rovira, la portaveu del PP de Palma, Mercedes Celeste, i el president del Partit Popular de Palma, Jaime Martínez.

20.000 ATURATS MÉS EN BALEARS QUE FA UN ANY

En relació a les dades de l'atur del mes de març, el president del PP balear ha afirmat que “continuem sent la comunitat autònoma que més ha incrementat l'atur en un any, amb 20.000 aturats més i unes 85.000 persones parades, a més de tots els ciutadans que segueixen en ERTO”, la qual cosa ha explicat que “ens porta a una situació totalment insostenible”.

Per això, Company ha demanat “mesures de reactivació econòmica i incrementar el ritme de vacunació per a no perdre una altra temporada turística” i ha afegit que “Armengol hauria d'explicar-nos perquè continuem sent la darrera comunitat en vacunació, quan un 70% de la població hauria d'estar vacunada abans de juny”.

“Esperem que el Govern Armengol reaccioni, perquè d'aquesta saldarem, però no més forts com diu el seu eslògan, sinó ferits i és fonamental que comencem a sortir el mes de juny, per a no passar un altre hivern molt dolorós amb moltes famílies que en lloc d'estar en ERTO, hauran passat a ERE”, ha conclòs el dirigent del PP.

Etiquetes:

Partido