PP Balears

Company exigeix a Armengol obtenir “compromisos concrets” per a Balears en la reunió de demà amb Sánchez

• Demana l'aprovació “urgent” de la part fiscal del REB que segueix pendent des de l'any passat
• Exigeix el compromís ferm del Govern de prolongar els ERTOs en el sector turístic fins a abril de 2021
• “Sánchez ha de garantir que no reduirà el 75% de descompte de resident, perquè és un dret, no un privilegi”


El president del PP balear, Biel Company, s'ha referit aquest dematí a la reunió que mantindrà demà la presidenta Armengol amb Pedro Sánchez, i ha demanat que “no es tracti d'una simple foto més i un posat davant els mitjans de comunicació” perquè “sobre la taula hi ha assumptes molt importants per a les nostres illes i sobre els que és necessari que el president del Govern estatal es pronunciï amb claredat”.

Per això, el president ‘popular’ li ha demanat a Armengol que “sigui reivindicativa amb els interessos de Balears davant Sánchez i la reunió serveixi per a aconseguir compromisos concrets que beneficiïn als ciutadans de les illes davant una situació en la qual és, més necessari que mai, passar de les paraules als fets”.

“En primer lloc, Sánchez ha de respondre quan pensa aprovar la part fiscal del Règim Especial de les Illes Balears, que hauria d'haver entrat en vigor al gener”, ha dit Company i ha recordat que “un any i mig després de la seva publicació en el BOIB, el que tenim és un ‘REB frau’, que no ha aportat un sol euro a les nostres illes”. En aquest sentit, cal destacar que cada any que passa sense aquestes mesures fiscals especials, es perden uns 200 milions d'euros per a les nostres empreses i autònoms.

A més, el president del PP ha destacat que “un altre compromís que la presidenta Armengol ha d'aconseguir demà de Sánchez és la prolongació dels ERTO en el sector turístic fins a abril de 2021, com reclamem des del PP” i ha afegit que “Sánchez ha de garantir públicament que el seu Govern no reduirà el 75% de descompte de resident que va aprovar el Govern del PP el 2018, perquè no estem davant cap privilegi, sinó davant un dret que ens iguala a la resta de ciutadans de la península”.

REPARTIMENT MÉS JUST PER A BALEARS DEL FONS COVID19

El dirigent ‘popular’ li ha demanat a Armengol que “reclami per a la nostra comunitat un repartiment més just del Fons Autonòmic COVID19 disposat pel Govern central”, ja que “el repartiment dels primers 5.000 milions d'aquest fons va tornar a perjudicar les nostres illes, que van ser les que menys van percebre per habitant. Per això, des del PP rebutjarem qualsevol repartiment que suposi menys de 450 milions per a les nostres illes”.

REBUIG A LA CONFISCACIÓ DELS ROMANENTS MUNICIPALS

Així mateix, Company ha posat l'accent que “Armengol ha de ser coherent demà i ha de defensar als ajuntaments de les nostres illes, demanant a Sánchez que rectifiqui i no segueixi endavant amb la seva intenció de confiscar els estalvis dels nostres pobles” i ha apuntat que “la presidenta del Govern també ha d'exigir a Sánchez que pagui els 78 milions d'euros de la liquidació de l'IVA de 2017 que continua devent a Balears”.

Etiquetes:

Partido