PP Balears

Company: “Els professionals sanitaris de Balears estan posant-se en risc per falta de material”

• Critica la falta de previsió del Govern en la compra de material sanitari i demana que aquest arribi “immediatament”
• “El Govern balear va a remolc del Govern nacional, al qual li ha faltat previsió i coordinació en la crisi del coronavirus”
• “Fer una oposició responsable no és ser submisos; des del PP balear continuarem demanant que es lideri la situació”
• Demana a l'Executiu autonòmic que s'anticipi a la crisi econòmica que vindrà després de sanitària
• “Aquesta batalla l'hem de guanyar tots junts, més enllà d'ideologies o territoris”

El president del PP de les Illes Balears, Biel Company, ha afirmat aquest matí durant una entrevista a Fibwi Tv que “des del Partit Popular estem al costat de les autoritats sanitàries en la crisi del coronavirus”, si bé ha assenyalat que “lamentablement observem com el Govern balear va a remolc del Govern nacional, al qual li ha faltat previsió i coordinació” i ha demanat que “Balears comenci a prendre decisions valentes i a liderar aquesta crisi”.

Company ha assenyalat que “dur a terme una oposició responsable no és el mateix que ser submisos” i ha reiterat la seva petició que els professionals sanitaris disposin del material necessari “immediatament”. “No pot ser que actualment, els professionals no estiguin fent el seu treball en condicions de màxima seguretat per a tots i s'estiguin posant en risc”, ha dit el dirigent ‘popular’, al mateix temps que ha demanat “transparència” al Govern i ha criticat “notícies com les que hem conegut aquests dies sobre la persecució per part de la direcció de Son Espases als qui parlessin amb la premsa”.

El president del PP ha apuntat que “hi ha hagut comunitats autònomes que sí han sabut anticipar-se i han comprat material sanitari. A Balears no hi ha hagut aquesta previsió i, lamentablement, en una situació com l'actual, cada dia compta”. A més, el ‘popular’ ha destacat que aquesta falta de previsió també ha marcat l'acció del Govern central, que “ha reaccionat tard, malgrat veure el que estava ocorrent en països com Itàlia o la Xina”.

Biel Company ha assenyalat que “aquesta batalla l'hem de guanyar tots junts, més enllà d'ideologies o territoris” i ha afirmat que “després de la crisi sanitària seguirà una econòmica per a la qual el Govern ha de tenir preparades ja solucions i polítiques efectives per a pal•liar-la”. “Les mesures que s'han anunciat fins al moment per part de l'Estat i del Govern balear, són insuficients”, ha dit el dirigent del PP i ha proposat mesures com “la reducció o eliminació de totes les partides no essencials dels pressupostos; la reducció de totes les subvencions innecessàries; l'exoneració completa d'impostos a empreses i autònoms; els préstecs de tresoreria a zero per cent interès i subvencions suficients a fons perdut per a empreses i autònoms amb forta caiguda d'ingressos”.