PP Balears

Company: “Els nous confinaments demostren que l'evolució de la pandèmia en Balears és preocupant”

• Afirma que “no n'hi ha prou amb posar en marxa mesures restrictives si aquestes no van acompanyades d'un sistema de control perquè siguin eficaços”
• Reitera el suport del PP a les mesures recomanades per les autoritats sanitàries però lamenta que la gestió del Govern generi “més inseguretat que certesa”

El president i portaveu del Grup Parlamentari Popular, Biel Company ha afirmat, després de la reunió de Junta de Portaveus del Parlament que les noves mesures restrictives implementades pel Govern en les zones de Palma, Vila i Sant Antoni “són la constatació que l'evolució sanitària de la pandèmia a les nostres illes és preocupant, no està controlada i cada vegada hi ha més zones a les illes que s'estan confinant” al que ha afegit que “la situació no va bé i les mesures arriben tard”.

Company ha destacat que “dos-cents casos diaris, que és el que s'està produint ara a Balears, ens situa en una posició complicada per sobre dels contagis que es produïen a l'abril. I amb 146 contagis per 100.000 habitants, estem per sobre del Llindar d'Alt Risc marcat pel Centre Europeu per a la detecció i control de malalties”.

El president del PP ha afirmat que “una segona reflexió és que fan falta mesures clares, molt explicades i perfectament zonificades que, sobretot, generin certesa i confiança entre la població” i ha apuntat que “això no és el que està succeint, per la qual cosa el Govern Armengol hauria de fer una reflexió en lloc d'anar posant mesures sobre la taula sense que els ciutadans sàpiguen amb seguretat si han de complir les unes o les altres”.

Com a tercera reflexió, el president ‘popular’ ha assenyalat que “no n'hi ha prou amb posar una bateria de mesures en marxa si no hi ha un sistema de control darrere. I avui dia no hi ha pràcticament cap control en les zones que han estat confinades a Palma”, per la qual cosa ha reclamat que “si s'apliquen mesures restrictives es posin en marxa els sistemes de control pertinents perquè aquestes siguin efectives”.

“Des del PP secundarem sempre totes les mesures sanitàries que estiguin avalades i justificades des del punt de vista sanitari, però creiem que la gestió del Govern està generant més inseguretat que certeses i tranquil•litat entre la ciutadania”, ha conclòs Biel Company.