PP Balears

Company: “El Govern Armengol vol un comissari polític al capdavant de l'Oficina Anticorrupció”

• El president del PP assenyala que “el director de l'Oficina incomoda al Govern en tractar de fiscalitzar la seva actuació en la vacunació de càrrecs polítics”

• Apunta que “la falta transparència del Govern en relació a la informació sobre la vacunació de càrrecs polítics, afegeix més dubtes i més sospites a la gestió”

• El ‘popular’ mostra la seva preocupació davant la lentitud de la campanya de vacunació, “estant a les portes de la temporada turística”

El president del PP de les Illes Balears, Biel Company, ha afirmat aquest matí que “és molt greu el que estem vivint en relació a la vacunació de càrrecs polítics del Govern i de la resta d'administracions i les evasives de l'Executiu per a facilitar la informació a l'Oficina Anticorrupció” i ha afegit que “el que volia la presidenta és tenir un comissari polític en l'Oficina Anticorrupció, com ha fet amb altres institucions”.

Company, que s'ha referit a la pregunta que li realitzarà a la presidenta del Govern en el pròxim ple en relació a la falta de transparència en la gestió de la pandèmia, ha assenyalat que “després que es conegués que alguns càrrecs polítics es van vacunar el primer dia, quan evidentment no els tocava, el Govern hauria d'haver actuat amb la màxima transparència en tot moment i, lluny d'això, amb la seva actitud està afegint més dubtes i més sospites”.

“L'Oficina Anticorrupció ha hagut de marcar un termini de 15 dies al Govern per a rebre la informació requerida perquè, en cas contrari, segurament l'Executiu hagués deixat passar els dies sense atendre la petició”, ha dit el ‘popular’ i ha afegit que “el que és especialment greu és el que hem pogut veure aquest cap de setmana en algun mitjà sobre la pretensió del PSIB de reprovar en el Parlament al director de l'Oficina, en un clar intent d'acorralar-lo i enviar-li un missatge que deixi de molestar al Govern”.

“Des del PP defensem que l'Executiu comenci a actuar amb una transparència que ha predicat molt, però ha practicat molt poc”, ha apuntat el president del PP balear.

LENTITUD EXASPERANT EN LA CAMPANYA DE VACUNACIÓ

En relació a la campanya de vacunació, Company ha assenyalat que “estem assistint a una lentitud exasperant, veiem que no arribarem a la temporada, perquè en lloc d'anar a més anem a menys. La primera setmana d'abril rebem 53.380 vacunes i aquesta setmana només rebrem 30.000, un 44% menys, i tot això tenint molt a la vora la temporada”.

“Veiem com en cinc grups marcats com a essencials, entre els quals estan les persones compreses entre els 60 i els 79 anys, no s'ha arribat encara ni a l'1% de vacunats”, ha dit el dirigent del PP i s'ha referit a la visita de la secretària d'Estat de Sanitat divendres passat i a les seves declaracions apel•lant a “principis ètics” per a descartar un tracte diferenciat en les comunitats turístiques com la nostra.

“La secretària d'Estat està acusant a Itàlia, Grècia o Turquia d'actuar amb falta d'ètica? Després de vacunar als grups de risc, aquests països prioritzen la vacunació a les seves illes més turístiques, coneixedors de la importància del turisme per a les seves economies”, ha explicat el president del GPP i ha afegit que “Armengol ha estat incapaç d'equilibrar en Balears la variable sanitària amb l'econòmica i a més, està fent seguidisme de Sánchez en lloc de reclamar més vacunes per a les illes”.

MÉS RECURSOS PER ALS NINS AMB NECESSITATS ESPECIALS

Així mateix, Company s'ha referit a la Proposició No de Llei del grup popular relativa a la retallada de personal de suport a nens amb necessitats especials que defensarà la diputada Nuria Riera i que afecta unes 500 famílies, tal com han denunciat públicament els pares i les mares d'aquests nens.

Així el PP, manifesta el rebuig a la decisió de la conselleria d'Educació de retallar el personal de suport escolar; insta el Govern a restituir els recursos educatius retallats als nens amb necessitats especials, així com a incrementar aquells recursos que ja eren manifestament insuficients per a les seves necessitats específiques, de manera immediata.

La iniciativa del PP també insta a contractar tot el personal docent i no docent necessari per a fer front a les noves necessitats educatives sorgides per la covid-19.