PP Balears

Company diu que Armengol és "la pitjor negociadora" dels interessos de Balears

• Li demana que reclami al Govern socialista el pagament dels 240MM del conveni de carreteres de 2004
• Li recorda que tampoc tenim REB, ni nou finançament autonòmic, ni condonació del deute
• El president popular demana a la presidenta que "abandoni el postureo i comenci a treballar"

Biel Company ha qualificat la presidenta Armengol com "la pitjor negociadora" dels interessos de les Illes Balears davant el Govern d'Espanya i li ha demanat que "abandoni el postureo i comenci a treballar". En la sessió de control a l'Executiu, el president i portaveu parlamentari popular ha demanat a Armengol que "sigui creïble" i deixi de "dir mentides" a la Cambra.

Per justificar la seva crítica, Company ha repassat el full de serveis del Govern d'esquerres respecte a assumptes que s'han d'acordar amb el Govern central. En primer lloc, s'ha referit al conveni de carreteres de 2004 per import de 240 milions que el Govern del PSOE de Rodríguez Zapatero va anul•lar de manera unilateral i que el Govern del PP va reclamar via judicial la passada legislatura, aconseguint que els tribunals li donessin la raó a l'Executiu autonòmic. "Encara no hem rebut ni un euro d'aquest conveni i no acceptarem que intentin ficar aquesta quantitat en el REB que negocien amb Madrid, perquè no té res a veure", ha assenyalat.

El president popular ha retret a Armengol que s'acabi la legislatura i "no tenim REB; el mateix passa amb la reforma del sistema de finançament autonòmic o amb la condonació del deute, que vostès tant reclamaven al principi de la le-gislatura".

L'ESCÀNDOL DELS TÍTOLS DE CATALÀ

Per la seva banda, la diputada eivissenca Sara Ramón ha demanat a la con-sellera de Cultura, Fanny Tur, responsable de les polítiques lingüístiques del Govern, que "doni explicacions" i obri una "investigació d'ofici" com a conseqüència del d'escàndol de la falsificació dels títols de català per accedir a l'empresa pública municipal EMAYA. "Fan la llei per imposar el català com a requisit i després permeten la trampa. Ara sembla que el requisit és tenir un amic o amiga que et aconsegueixi el títol. Vostè és la responsable en política lingüística i vostè ha de donar explicacions i no amagar-se ", ha assenyalat la diputada popular.

EL GOVERN ABANDONA A LES FAMÍLIES AMB NINS AUTISTES

La diputada Núria Riera ha acusat al conseller d'Educació d'abandonar a les famílies amb nins autistes després de no renovar el concert a l'associació Gaspar Hauser, el que ha provocat que 84 nins hagin de reallotjar-se en centres ordinaris i que s'hagi anunciat un ERE als treballadors, que porten 6 mesos sense cobrar. Núria ha demanat al conseller March "menys reunions i més solucions, perquè el que necessiten les famílies és que els seus fills estiguin atesos en les seves necessitats especials".