PP Balears

Company demana el tancament de ports i aeroports de Balears al transport de persones com a mesura de contenció enfront del coronavirus

• “El Govern ha de ser coherent i contundent en les mesures adoptades i en la manera de dur-les a terme”
• Demana que en paral•lel a les decisions de caràcter sanitari, s'adoptin mesures econòmiques que “donin tranquil•litat a empreses i treballadors”
• Reitera el suport i agraïment del PP als professionals sanitaris i demana al Govern “més mitjans perquè puguin exercir el seu treball amb la màxima seguretat”
• “Estem davant dues batalles: una sanitària i una altra econòmica. Si fem les coses bé, guanyarem les dues”

El president i portaveu del Grup Parlamentari Popular, Biel Company, ha demanat avui que el Govern de l'Estat suspengui les connexions aèries i marítimes amb les Illes Balears en virtut del decret d'estat d'alarma, per a fer encara més restrictives les mesures a adoptar sobre l'arxipèlag. “Hauria de tancar-se al 100% el tràfic de persones i només permetre el transport de mercaderies i productes de primera necessitat entre les illes i la resta del continent”, ha afirmat Company després de la Junta de Portaveus del Parlament, al mateix temps que ha demanat al Govern “coherència, contundència i claredat” en les mesures adoptades i en la manera de dur-les a terme” i ha apuntat que “l'Administració ha de donar exemple i aplicar el teletreball als funcionaris perquè puguin realitzar la seva labor amb la màxima seguretat des de les seves cases”.

Company ha assenyalat durant la seva intervenció que “avui dia els ciutadans tenen dues grans preocupacions: perdre la salut i perdre el treball. “Les mesures de caràcter sanitari, amb l'objectiu de frenar la propagació del virus, han de ser valents, i comptaran, com no pot ser d'una altra forma, amb el suport del Partit Popular; però també és fonamental que es comencin a adoptar mesures que donin tranquil•litat a les empreses i als treballadors”, ha dit el dirigent del PP i ha afegit que “en paral•lel a les mesures de caràcter sanitari, des de ja s'han de posar sobre la taula mesures per a empreses i treballadors”. “Estem davant dues batalles: una sanitària i una altra econòmica. Si fem les coses bé, guanyarem les dues”, ha afirmat el president i portaveu del GPP.

SUPORT Als PROFESSIONALS SANITARIS

El president del PP ha volgut enviar un missatge de “agraïment i suport total” al personal sanitari, al mateix temps que ha demanat al Govern que “els proporcioni totes les eines necessàries per a exercir la seva labor en condicions de màxima seguretat per a tots”. En aquest sentit, el Grup Parlamentari Popular, ha registrat una Proposició No de Llei en la qual manifesta el reconeixement a l'esforç que estan realitzant totes les persones i professionals que garanteixen el subministrament i els serveis bàsics durant la pandèmia del COVID-19 i, de manera especial, el suport i agraïment a tots els professionals de la salut per la seva actitud, lliurament, esforç i compromís amb tots els ciutadans de les illes.

“Estem rebent informació de diferents hospitals sobre la falta de mitjans, equips de protecció individual, màscares, etc., a més de la saturació que s'està produint en el serveis del 061”, ha dit el dirigent ‘popular’, motiu pel qual li ha demanat a la presidenta del Govern que “posi tots els mitjans necessaris, pressupostaris i no pressupostaris perquè es pugui dur a terme la millor contenció del virus”.

SUSPÈS EL PLE DE DEMÀ

Finalment, Company ha valorat positivament que “per fi hagi imperat el seny en el Parlament i la Junta de Portaveus hagi suspès, per unanimitat, el ple previst per a demà, tal com va demanar de Partit Popular divendres passat”. “Aquesta decisió hauria d'haver-se produït el divendres passat. Els polítics han de ser coherents amb les mesures de contenció aplicades a la ciutadania”, ha conclòs el dirigent ‘popular’.