PP Balears

Company demana al Govern un pla de rescat social i econòmic “perquè ningú es quedi enrere” per import de 1.400M€

• Presenta una bateria de mesures per a “ajudar a autònoms, empreses, famílies i ciutadans afectats per la crisi”
• Demana al Govern ajudes per a injectar liquiditat a autònoms i empreses per valor de 900 milions d'euros
• Sol•licita que els impostos autonòmics s'ajornin, sense recàrrec, fins al 30 d’octubre
• Proposa una renda mínima d'emergència COVID-19, de 600 euros mensuals durant 6 mesos, per a complementar la pèrdua de renda d'autònoms i treballadors afectats per la crisi
• Demanda una línia d'ajudes en matèria d'habitatge amb una dotació mínima de 25 milions

El president del Partit Popular de les Illes Balears, Biel Company, ha presentat aquest matí un pla de rescat social i econòmic, que consta d'una bateria de mesures per import de 1400 milions d'euros per a ajudar a autònoms, empreses, famílies i ciutadans en situació de vulnerabilitat i perquè “ningú es queda enrere en la crisi del coronavirus”.

Es tracta de “un pla ambiciós i imprescindible, amb un horitzó a mitjà i llarg termini”. Company demana al Govern que “aprovi mesures específiques per a injectar liquiditat a les nostres empreses i autònoms, per import de fins a 900 milions d'euros, amb línies d'ajuda a fons perdut i préstecs immediats avalats per l'administració a través de la societat ISBA”. “Els nostres empresaris i autònoms necessiten que aquestes ajudes arribin com més aviat millor per a poder suportar l'atur de l'activitat econòmica; el Govern central i autonòmic han de sortir al seu rescat”, ha dit el ‘popular’.

El president del PP balear també demana al Govern que ajorni, sense recàrrec i fins al 30 d’octubre, el cobrament de tots els impostos autonòmics gestionats per l'Agència Tributària de les Illes Balears “per a tots els autònoms i petites i mitjanes empreses que s'hagin vist afectats per la crisi del COVID-19”, perquè “a zero ingressos, zero impostos”. “Proposem també que aquesta mesura s'ampliï a aquells ciutadans que es trobin en una situació de vulnerabilitat econòmica a conseqüència de la falta d'ingressos per la crisi del coronavirus”, ha dit Company.

A més, el dirigent ‘popular’, ha proposat la creació d'una renda mínima d'emergència COVID-19, de 600 euros mensuals i durant un període de 6 mesos, per a “complementar la pèrdua de renda d'aquells autònoms i treballadors que han vist minvats els seus ingressos per l'aplicació d'un ERTE o que s'han quedat a l'atur”. “També proposem una altra línia d'ajudes en matèria d'habitatge amb una dotació mínima de 25 milions d'euros perquè els qui han vist disminuir els seus ingressos mensuals en, almenys, un 30% puguin fer front al pagament del lloguer o de les seves hipoteques”, ha dit Company i ha afegit que “és l'hora que les administracions rescatin als ciutadans i els ajudin a complementar els seus ingressos perquè puguin atendre les seves despeses bàsiques i ajudar a recuperar el consum en cotes similars a abans de la crisi”.

MESURES A ADOPTAR PEL GOVERN D'ESPANYA

Finalment, Biel Company ha instat al Govern de l'Estat a adoptar una sèrie de mesures addicionals “per a complementar les que proposem a nivell autonòmic”, com la suspensió amb caràcter extraordinari per a l'exercici 2020 de la Llei d'Estabilitat Pressupostaria i Sostenibilitat Financera, per a permetre que ajuntaments i Consells puguin destinar els més de 500M€ dels seus romanents a fer front a la crisi del COVID-19; l'ampliació del pagament de les prestacions dels treballadors fixos discontinus fins a l'inici de la temporada 2021, sempre que no puguin incorporar-se abans a l'activitat laboral, i la transferència immediata a Balears dels 78 milions d'euros d'IVA que deu el Govern central, així com els 25 milions d'euros retallats en matèria de formació i polítiques d'ocupació.

El PP també demana al Govern central que ajorni, fins a 30 d'octubre de 2020, el termini per a presentar les autoliquidacions i formalitzar l'ingrés de l'impost de l'IVA, Societats (IS), pagaments fraccionats, retencions i resta de deutes tributaris, per a autònoms i petites i mitjanes empreses afectats directa o indirectament per la crisi del COVID-19. També per a presentar l'IRPF a tots els contribuents que s'hagin vist afectats per la crisi del COVID-19.