PP Balears

Company demana a Armengol "antici-par-se als esdeveniments" i dotar de més mitjans al personal sanitari

• Considera que el Govern hauria d'adoptar la mateixa me-sura que ha anunciat la Xunta i reforçar el personal sani-tari amb la contractació de metges interns residents (MIR) que estan en l'últim període de formació i finalitzen al maig
• Demana que el Govern compri més material de protecció per al personal sanitari, davant la demora de Govern de l'Estat en repartir aquest material entre les diferents CCAA
• Denuncia que el telèfon d'atenció al què han de cridar els ciutadans quan tenguin símptomes no està operatiu les 24 hores
• Lamenta les declaracions d'Armengol sobre retallades sanitàries i li demana que superi "el partidisme de sigles" i "se centri en posar tots els mitjans necessaris a el perso-nal sanitari per combatre el coronavirus"

El president de PP de les Illes Balears, Biel Company, ha demanat avui a la presidenta Armengol que "s'anticipi als esdeveniments" da-vant del que ha qualifica com "passivitat" i "falta d'agilitat de l'Estat" per combatre l'expansió de l'coronavirus. Així, ha posat l'exemple d'algunes comunitats autònomes com Madrid, Galícia o Castella-Lleó, on els seus presidents autonòmics estan adoptant mesures per enfor-tir el sistema sanitari i garantir la seguretat de tot el personal que com-bat en primera línia l'expansió de l'coronavirus COVID- 19.

En concret, Company considera que el Govern balear hauria d'adop-tar la mateixa mesura que ha anunciat la Xunta i reforçar el personal sanitari amb la contractació de metges interns residents (MIR) que es-tan en l'últim període de formació i finalitzen al maig. Així el personal mèdic i d'infermeria en formació passaria comptar amb un contracte com a adjunts en la seva especialitat.

El president popular també demana que el Govern vagi a mercat a comprar més material de protecció per al personal sanitari, davant la demora de Govern de l'Estat en repartir aquest material entre les dife-rents CCAA.

A més, creu que l'executiu d'Armengol hauria proveir-se de proves de diagnòstic ràpid del coronavirus, per realitzar-se a tota la població que presenti símptomes i, sobretot, en aquells centres on hi ha més risc per a la població. En aquest sentit, ha demanat que es facin aquest tipus de test a tots els majors de les residències i a el personal que els cuida.

"És fonamental que les nostres autoritats s'anticipin als esdeveni-ments davant la passivitat i la manca d'agilitat de l'Estat per proveir a les CCAA amb el material necessari perquè els nostres professionals sanitaris puguin fer la seva feina amb la màxima protecció possible i la major eficàcia", assenyala Company.


L'HORARI D'ATENCIÓ TELEFÒNICA NO ÉS LES 24 HORES

També ha denunciat que, com apareix al web sobre el coronavirus que el Govern ha posat en marxa, el telèfon d'atenció telefònica al què els ciutadans han de trucar quan tenguin símptomes no estigui operatiu les 24 hores del dia i els set dies de la setmana . En concret, l'horari d'atenció és de dilluns a divendres de 7 a 21 hores i els dis-sabtes de 7 a 14 hores. "Aquest telèfon hauria estaria estar operatiu sempre en uns moments tan crítics com els que estem vivint. No pot ser que hi hagi ciutadans que tinguin símptomes i no hi hagi ningú a l'altre costat de la línia telefònica. El coronavirus no entén d'horaris ni d'idees ", ha reclamat.


ESTAR TOTS UNITS I SUPERAR EL PARTIDISME DE SIGLES

El president dels populars ha lamentat les manifestacions realitzades per la presidenta Armengol en una entrevista publicada avui pel diari Última Hora en què culpava de la situació actual a les retallades en el sistema sanitari en etapes anteriors. "Són unes declaracions desafor-tunades i injustes, que lluny de buscar la unitat d'acció, semblen voler cercar culpables i desviar l'atenció de l'objectiu principal, que ha de ser frenar l'expansió del virus", ha dit.

"Ara és el moment de centrar-nos en ajudar a el personal sanitari, perquè tinguin els mitjans necessaris per funcionar. Aquí el PP sem-pre estarà al costat del Govern. Armengol ha de superar el partidisme de sigles i demostrar sentit d'Estat ", ha afegit Company, que també ha reiterat el" agraïment a tots els professionals que estan lluitant en primera línia contra el coronavirus i als treballadors que aquests dies estan garantint els serveis bàsics a l' resta de la ciutadania ".


COMPAREIXENÇA D'ARMENGOL A LA DIPUTACIÓ PERMANENT


El president del PP acudirà demà, com a portaveu de Grup Popular, a la compareixença de la presidenta Armengol a la Diputació Perma-nent, que se celebrarà de manera presencial a la sala de plens de Parlament. Una compareixença que Company considera que hauria de realitzar de manera telemàtica per complir al màxim amb les res-triccions de l'estat d'alarma decretat pel govern Espanyol. Així ho va sol•licitar el Grup Popular el passat divendres, en Junta de Portaveus, però el president de la Cambra, el socialista i metge de formació Vi-cent Thomás, va rebutjar aquesta possibilitat al•legant problemes lo-gístics.

"Entenem que la compareixença presencial d'Armengol al Parlament no és imprescindible ara, quan s'està demanant a la població un gran sacrifici perquè romangui a casa seva. Hauria estat millor que es fes de manera telemàtica, per reduir al màxim el risc de contagi entre les persones i el personal de Parlament que haurem d'estar demà a la Cambra o, en tot cas, haver-se ajornat aquesta compareixença a quan s'hagi aixecat l'estat d'alarma”, considera Company.