PP Balears

Company: "Armengol no pot permetre que Sánchez s’en vagi sense el compromís de REB amb dotació econòmica a partir de gener de 2020"

• Exigeix compromisos concrets sobre el REB, els 210 milions del conveni de carreteres de 2004 i els convenis de depuradores i xarxa ferroviària
• Demana a Armengol que “no surti de la reunió sense compromisos concrets”
• “En escoltar a Armengol parlar sobre el forat de 500 milions, qualsevol diria que no ha governat els últims anys”

El president del PP de les Illes Balears, Biel Company, ha exigit, avui dematí, a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que "no deixi que Pedro Sánchez s’en vagi de Mallorca sense compromisos concrets per a les Balears" i ha destacat que "Armengol ha de deixar d'acotar el cap davant Sánchez; no pot sortir de la reunió sense el compromís d'un REB dotat econòmicament, incloent el bloc de fiscalitat, i en vigor des de l'1 de gener de 2020".

Així mateix, Company ha demanat a la presidenta del Govern que també exigeixi a Sánchez els 210 milions d'euros del conveni de carreteres que Zapatero va llevar a les Balears. La situació d'aquest conveni havia de ser debatuda en el sí de la Comissió Mixta bilateral i "en quatre anys la senyora Armengol ha estat incapaç de asseurer’s a tancar aquest tema i reclamar els 210 milions d'euros que ens corresponen".

A més, Company ha afirmat que "en escoltar a Armengol xerrar sobre el forat de 500 milions en els comptes del Govern, qualsevol diria que no ha governat els darrers anys" i ha criticat que "segueixi escudant-se en Montoro; quan el PSOE fa un any que governa a Madrid, han aprovat un reguitzell decrets i no han derogat la llei Montoro perquè no han volgut ", de manera que li ha demanat" que deixi de fer oposició a l'oposició i assumeixi la seva responsabilitat".

El president del PP balear ha assenyalat que "encara no sabem què ha estat dels convenis d'infraestructures hidràuliques, trens i carretes" pel que ha demanat que "Sánchez es comprometi, amb concreció i dates, a fer arribar aquestes quantitats a Balears".

Així, Company ha assenyalat que "Armengol no pot deixar que Pedro Sánchez vingui a fer turisme, ha de venir a treballar. És fonamental que es comprometi amb els ciutadans de les Balears i ens faci arribar el que ens correspon, que és un REB, el conveni de carretes de 2004 i els convenis de depuradores i de trens".

"EL GOVERN NO POT CONTINUAR MIRANT CAP A UN ALTRE COSTAT QUAN ATAQUEN AL TURISME"

Durant la compareixença, Biel Company ha condemnat els recents actes vandàlics contra cotxes de lloguer a Mallorca i ha exigit al Govern que "deixi de mirar cap a un altre costat" quan es produeixen actituds turismefòbiques i atacs al nostre principal generador de llocs de feina, per la que ha demanat contundència tant al Govern com a Delegació de Govern.

A més, el president del PP ha afirmat que " Balears està afrontant la pitjor temporada turística dels darrers anys, amb una baixada de 30% de vendes a Mallorca i Menorca juliol i agost; dos mesos consecutius amb descensos de turisme internacional, al maig un 0,4% i al juny un 2,6%; més de 400 hotels de les Balears tenen llits lliures per a mitjans d'agost, i una caiguda de 15% de les reserves de xàrter nàutic respecte a 2018 ".


SOL·LICITUD DE COMPAREIXENÇA AL VICEPRESIDENT YLLANES PER LA PANA ELÈCTRICA A MENORCA

Finalment, Company ha anunciat que el Grup Parlamentari Popular demanarà la compareixença del conseller de transició energètica, Juan Pedro Yllanes, al Parlament, per a que doni les explicacions oportunes sobre quines mesures s'han dut a terme per evitar que es repeteixi la pana elèctrica que a l'octubre de 2018 es va perllongar durant 56 hores a Menorca.

Company ha afirmat que Endesa ha destacat la necessitat d'instal·lar de nous generadors, cosa que "sembla ser que no s'ha fet" de manera que "el Govern haurà de donar les explicacions pertinents al Parlament".

Etiquetes:

Parlament