PP Balears

Company: “Armengol no pot continuar combatent el virus exclusivament amb restriccions”

• El president del PP demana a la presidenta que “acceleri la vacunació de manera urgent i equilibri el binomi salut-economia”

• “Volem saber què ocorrerà quan finalitzi l'estat d'alarma, el pròxim 9 de maig; els ciutadans d'aquesta terra necessiten passar de la incertesa a la certesa”


El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Popular, s'ha referit a “la tan anunciada acceleració de la vacunació” i ha afirmat que “ens alegraríem molt que això fos una realitat. El Govern porta parlant de vacunació massiva des de fa setmanes, però a l'hora de la veritat, veiem que no arribem ni a un 9% de població vacunada. Armengol ha d'accelerar la vacunació i deixar de combatre el virus exclusivament amb restriccions”.

“Si realment s'accelera la vacunació serà una gran notícia, malgrat que ja arribem tard i la temporada turística està en l'aire, amb la preocupació que això genera en el sector”, ha dit Company i ha afegit que “volem saber què ocorrerà i quines mesures s'adoptaran una vegada finalitzi l'estat d'alarma el pròxim 9 de maig. La incertesa que generen els vaivens i la manera d'actuar improvisada de Sánchez i Armengol, fa molt difícil que els empresaris i autònoms puguin prendre decisions”.

El ‘popular’ ha assenyalat que “és fonamental que hi hagi transparència i es transmeti tranquil•litat en relació al que ocorrerà i quines mesures s'apliquessin després de l'estat d'alarma. Des del PP li demanem a la senyora Armengol que busqui l'equilibri entre salut i economia, amb les mesures oportunes i els controls necessaris, perquè és un binomi que la presidenta ha desequilibrat i els ciutadans ja no poden aguantar més”. “L'única manera d'acabar amb les restriccions és realment accelerar la vacunació massiva de manera urgent”.

LA DOTACIÓ ECONÒMICA DEL REB, MÉS IMPORTANT QUE MAI

D'altra banda, Company s'ha referit a la PNL sobre el REB que defensarà el PP en el ple de demà i ha destacat que “aquesta iniciativa la presentem fa un any i mig i no es veurà fins ara. Suposo que els partits que donen suport al Govern pretenien que quedés tapada, però per la inacció de Sánchez i Armengol, està més vigent que mai”.

“Des del PP ja denunciem en 2019 que la senyora Armengol ens va presentar un REB frau, sense part fiscal ni dotació econòmica per a realitzar inversions. Segons la presidenta, aquest REB suposava uns 500 milions d'euros per anys”, ha dit el dirigent del PP i ha apuntat que “si efectivament era així, després de dos anys de paràlisis ja hem perdut 1.000 milions i tot perquè la presidenta no ha volgut ser reivindicativa davant Sánchez i ara, amb l'excusa del covid, no tindrem REB”.
A més, el ‘popular’ ha afirmat que “des que Sánchez està en la Moncloa, hem assistit a una desescalada reivindicativa d'Armengol. Això sí ha estat una desescalada i no precisament lenta, perquè en pocs dies la presidenta va passar del “Madrid em mata” al “Amb Sánchez ens anirà millor”. I la realitat, desgraciadament, és la que és”.

LES ELECCIONS DE MADRID MARCARAN UN CANVI DE TENDÈNCIA EN LA RESTA D'ESPANYA

Preguntat en la influència que les eleccions de Madrid poden tenir en Balears, el president del PP balear ha assenyalat que “sens dubte influiran”. “Les eleccions de Madrid, perquè així ho ha volgut Pedro Sánchez, influiran en tota Espanya”, ha apuntat el president i portaveu del GPP.

“La tendència de Madrid contagiarà a tota Espanya, després vindran les eleccions d'Andalusia, i si tot segueix com avui dia, acabarà de rematar el canvi de cicle”, ha conclòs Biel Company.