PP Balears

Company: “Armengol mai ha tingut model turístic per a Balears”

• Afirma que “el Govern ha passat de liquidar la llei de turisme del PP a copiar-la”
• “El decret de mesures urgents és una contrareforma a totes les seves polítiques; li demanem que es tramiti com a llei per a poder realitzar aportacions”

El president i portaveu del Grup Parlamentari Popular, Biel Company, ha preguntat aquest dematí a la presidenta del Govern per la previsió de l'Executiu per a la temporada turística 2020 i ha destacat el canvi de criteri d'aquesta, que va passar d'afirmar, el passat 12 d'abril, que ports i aeroports havien de ser l'últim a obrir-se a demanar, el 3 de maig, que els aeroports s'obrissin al més aviat possible a vols internacions.

Company ha apuntat els continus “girs” de la presidenta del Govern en matèria turística, que ha passat de cedir la gestió turística a un partit antiturisme com MES a convertir-se en una entusiasta del turisme, de no condemnar els actes de turismofòbia a sortir com la gran defensora dels hotelers i de liquidar la llei de turisme del PP a copiar-la. “El seu Govern ha anat donant tombs contínuament senyora Armengol; han fet un gir de 180 graus en gairebé tot”, ha dit el ‘popular’ i ha lamentat que “hagi hagut de venir una crisi com l'actual perquè vostè es veu obligada a adoptar mesures de dinamització que ens ha votat en contra des de que governa”.

El portaveu del GPP ha criticat “la quarantena imposada als turistes per Sánchez, que és una invitació al fet que no ens visitin, per no parlar del paper irrellevant de la Secretària d'Estat d'Estat de Turisme”. Company ha recordat que “de manera directa o indirecta, del turisme depèn l'economia d'aquestes illes i molts llocs de treball” i ha demanat a la presidenta de Govern la tramitació com a llei “d'un decret de mesures econòmiques que no ha estat consensuat amb ningú i que és una contrareforma a totes les polítiques adoptades anteriorment pel Govern. Practiqui el consens que tant predica i deixi que l'oposició realitzi aportacions”.
EL PP EXIGEIX EXPLICACIONS SOBRE EL CONTRACTE A UN DIRIGENT SOCIALISTA PER A la COMPRA DE MATERIAL A LA XINA

La diputada Marga Durán ha preguntat pels honoraris al despatx d'un destacat militant del PSOE per a l'adquisició de material sanitari i ha recordat que “el passat 28 d'abril, a més de demanar la compareixença de la consellera de Salut, registrem una bateria de preguntes i la petició de còpia de l'expedient relatiu al contracte. Avui dia, continuem sense resposta”.

A més, Durán ha destacat que “va ser a través d'aquest contracte que es va rebre un lot de 80.000 mascaretes defectuoses” i ha preguntat “si en aquesta contractació va participar la central de compres, si va ser un directiu el que va contactar directament amb el despatx, si es va contactar també amb uns altres, si no es podia recórrer a cap proveïdor habitual i quins van ser els criteris dels honoraris pactats”. “L'Administració sempre ha de complir la llei de contractes, exigim informació i el compliment de la llei”, ha conclòs la diputada.

BALEARS, GRAN PERJUDICADA EN EL REPARTIMENT DELS 16.000 MILIONS ANUNCIATS PER SÁNCHEZ

El portaveu adjunt, Toni Costa, ha preguntat a la consellera d'Hisenda pels criteris de repartiment entre les comunitats autònomes dels 16.000 milions anunciats per Pedro Sánchez i ha criticat aquests s'hagin decidit “de manera unilateral sense convocar el Consell de Política Fiscal i Financera”. Costa ha exigit al Govern que reclami que, dins dels criteris fixats pel Govern central s'inclogui el fet insular i l'impacte de la crisi en les diferents regions, perquè en cas contrari “Balears sortirà greument perjudicada”.

RECUPERAR LA CONNECTIVITAT AÈRIA I MARÍTIMA AMB LA MAXIMA SEGURETAT

Durant la compareixença del conseller Marc Pons, Toni Costa ha assenyalat que “les restriccions dels vols interislas continuen sent pràcticament les mateixes que quan es va declarar l'estat d'alarma” i ha preguntat al Govern si, tenint en compte, que Sánchez vol allargar un mes més l'estat d'alarma, “pensa demanar que s'aixequin les restriccions entre illes”. Així mateix, Costa ha criticat que fins al 10 de març a penes s'implantessin mesures de seguretat en ports i aeroports de Balears, mentre comunitats com Canàries ho feien des del 18 de març.

A més, el ‘popular’ ha criticat la quarantena imposada per Sánchez als turistes “que provoca una cancel•lació massiva de reserves”. I més, tenint en compte que Alemanya ha anunciat que a partir del 15 de juny podrien arribar els primers turistes alemanys a les illes. “De res servirà restablir la connectivitat, si no s'aixeca la quarantena. Des del PP exigim que el procés de desescalada permeti recuperar la connectivitat aèria i marítima de ports i aeroports de les illes, amb plenes garanties de seguretat”.

Finalment, Costa ha exigit que s'estableixin controls estrictes sobre les companyies aèries i marítimes per a evitar que fixin preus abusius i per tant, que les bonificacions arribin als ciutadans que resideixen a les illes. “Resulta inacceptable que, membres del Govern com el ministre Ábalos, posin en dubte el descompte del 75% i s'insinuï una possible retallada”.

EL PP DEMANA AL GOVERN QUE REOBRI LA LÍNIA D'AJUDES PER A INVERSIONS EN EXPLOTACIONS AGRÀRIES

Per part seva, el diputat Sebastià Sagreras li ha retret a la conselllera d'Agricultura l'absència de mesures relacionades amb el sector en el decret de mesures urgents aprovat la setmana passada. Sagreras, ha demanat que “es recuperi el consens entorn de la llei agrària del PP, reclamat pel propi sector” i ha criticat que “res hem sabut del pla de xoc per al sector primari anunciat el passat 26 de març. Per contra, s'ha tancat la línia d'ajudes per a inversions en explotacions agràries del PDR i continuen sense resoldre's 900 expedients dels anys 2018 i 2019”.

Per tot això, el diputat del PP ha instat a la consellera a aplicar immediatament del Pla Estratègic de Suport al Sector Ramader, presentat pel PP i aprovat per unanimitat en el Parlament, a executar les mesures en favor del producte local, a concretar les mesures per a millorar la competitivitat del sector que han de ser incloses dins es Pla Estratègic Nacional de la nova PAC i a reivindicar les compensacions dels sobrecostos d'insularitat.