PP Balears

Company: “Armengol ha fracassat en el més important: aconseguir accelerar la vacunació en Balears i salvar la temporada”

• El president del PP afirma que “en el viatge a Madrid de la presidenta no s'han obtingut ajudes ni beneficis que es reflecteixin en la nostra economia ni en les famílies i treballadors”

• Assenyala que “les declaracions d'Armengol sobre Hasél la converteixen en la presidenta autonòmica més extremista”

• “La presidenta del Govern ha de recapacitar i exigir a Madrid el que és de justícia, que Balears, pugui tenir un 70% de població vacunada abans de juny”

El president i portaveu del Grup Parlamentari Popular, Biel Company, s'ha referit aquest matí la viatgi de la presidenta Armengol a Madrid i ha demanat que “es passi dels titulars als fets, que lamentablement no estan, com ha ocorregut tantes vegades, amb el REB com a màxim exponent, que no va ser més que un gran engany als ciutadans”.

Company s'ha referit a l'anunci que Balears serà la primera comunitat amb passaport sanitari i ha assenyalat que “suposem que ocorrerà com l'any passat amb la prova pilot, en la qual els turistes van arribar a les illes sol uns dies abans que a la resta d'Espanya i la campanya va finalitzar el mes d'agost, sent un absolut desastre per a les illes”.

“L'única cosa que ha aconseguit la senyora Armengol és que vingui la ministra a oferir-nos el mateix que a la resta de comunitats autònomes. Lamentablement, no s'han aconseguit ajudes ni cap benefici que es reflecteixi en la nostra economia i en les famílies i treballadors”, ha dit el ‘popular’.

En relació a les declaracions de la presidenta del Govern sobre el raper Pablo Hasél, el president del PP ha insistit que van ser “totalment desafortunades” i ha apuntat que “cap altre president de comunitat autònoma ha fet declaracions similars, la qual cosa la identifica com la més extremista”.

A més, el dirigent ‘popular’ ha assenyalat que “el que fa la presidenta és intentar desviar l'atenció de l'important, que és que en el seu viatge no s'ha aconseguit que ens prioritzin en vacunació” i ha afegit que “segons les previsions del ministeri, serà a partir de juny quan la vacuna estarà disponible per a la resta de grup prioritaris, llevant els majors de 80 anys i treballadors amb una funció essencial menors de 55 anys, que es vacunaran entre febrer i juny, la qual cosa fa impossible que arribem a temps a la campanya”.

“Armengol ha de recapacitar i exigir a Madrid el que és de justícia, que Balears, com a comunitat dependent del turisme, pugui tenir un 70% de població vacunada abans de juny”, ha dit Company.

RETALLADA Al SOU DELS FUNCIONARIS I EL SECTOR SANITARI

Sobre les iniciatives que es debatran en el ple de demà, Company s'ha referit a la interpel•lació del PP relativa a política general del Govern en relació a les retallades als treballadors de l'administració pública i ha destacat que “el Govern ha estat l'única administració pública de Balears i d'Espanya que ha retallat un 2% el sou als funcionaris, la qual cosa és especialment greu quan s'aplica al sector sanitari, que tant està treballant en la lluita contra la covid-19”.

Així, el president del PP ha recordat que “el Govern s'ha negat a abonar la paga extra que proposava el PP i ara els retalla un 2,9% el sou” i ha afegit que “corregir-lo és de justícia; no s'entén que els treballadors públics de Balears estiguin pitjor que els de la resta del país”.

Així mateix, el dirigent ‘popular’ ha lamentat que “el *Govern hagi incrementat un 80% la contractació temporal, en lloc de disminuir-la amb les oposicions, mentre persegueixen i sancionen a les empreses privades per abusar de la contractació temporal, quan l'Executiu l'ha disparat”, per la qual cosa ha apuntat que “demanen als altres el que ells no compleixen”.

SUPENSIÓ DE L'ECOTAXA EN 2021

Finalment, Company s'ha referit al debat i votació del Decret llei 1/2021, de 25 de gener, pel qual s'aproven mesures excepcionals i urgents en l'àmbit de l'impost sobre estades turístiques en Balears per a l'exercici fiscal de 2021 i ha afirmat que “aquesta norma no soluciona el problema. Estem en una situació d'extrema gravetat del sector turístic, per la qual cosa el Govern hauria de suspendre l'ecotaxa en 2021 per a incrementar la nostra competitivitat enfront d'altres destins”.

Etiquetes: