PP Balears

Company: “Armengol ha d'explicar quines seran les ‘retallades progressistes’ que realitzarà per a fer front a la seva pròpia herència”

• Critica que la presidenta encara no hagi explicat quines retallades farà el seu Govern per a quadrar el forat de 500 milions en els seus comptes
• Afirma que la reunió entre Armengol i Puig a Formentera va ser un acte de propaganda: “Si defensessin els interessos dels seus territoris exigirien la convocatòria del Consell de Política Fiscal i Financera”
• Qualifica de ‘esperpèntic’ que després de quatre anys governant, el conseller Pons demani sis mesos per a elaborar un pla d'habitatge
• El PP proposa una bateria de mesures urgents per a incrementar el nombre d'habitatges a preu assequible en el mercat

El president del PP dels Illes Balears, Biel Company, ha comparegut aquest dematí per a explicar els principals temes que els ‘populars’ defensaran en el ple de demà i ha anunciat que “ja que Armengol evita el debat en el Parlament, volem aprofitar aquest primer ple per a preguntar al Govern per les retallades que hauran de fer com a conseqüència de l'herència de la seva pròpia gestió, que ha generat un forat d'uns 500M€ en els comptes de l'Executiu”.
En aquest sentit, el portaveu parlamentari ha posat l'accent en la preocupació que genera la situació econòmic financera de les Illes, ja que Balears ha passat de créixer un 4% a una previsió de menys d'un 2% i el dèficit s'ha desbocat situant-se en 417 milions al maig de 2019. Company ha destacat que el problema s'agreuja amb l'increment d'un deute que, només en el primer trimestre de 2019, ha augmentat en 918 milions respecte a final de 2018, situant-se en 9.248 milions i ha recordat que “des del PP ja advertim que el pressupost de 2019 era irreal, amb ingressos inflats i que incloïa 180 milions de Madrid en concepte d'un suposat conveni de carretes que tots sabíem que no arribaria, a més dels 177 milions que el Govern central manté bloquejats davant la falta de reivindicació d'Armengol”.
A més, el president del PP balear s'ha referit a la reunió mantinguda aquest cap de setmana per la presidenta Armengol i el president de la Comunitat Valenciana a Formentera. “Una reunió que retrata la covardia de tots dos presidents autonòmics del PSOE i que és pur màrqueting, perquè si tinguessin influència en el seu partit i defensessin els interessos de Balears i de la Comunitat Valenciana, reclamarien la convocatòria del Consell de Política Fiscal i Financera i exigirien aquí a Sánchez i a la ministra Montero que paguin el que deuen a les comunitats autònomes”, ha afirmat.

MESURES URGENTS PER A FACILITAR L'ACCÉS A l'HABITATGE

D'altra banda, Biel Company ha recordat que “el ple de demà també estarà marcat pel debat en matèria d'habitatge, un dels grans problemes de Balears, que cada vegada afecta a més persones, que veuen com cada dia resulta més difícil comprar o llogar un habitatge”. El dirigent ‘popular’ ha assenyalat que “preguntarem pel cas de Son Busquets i les gestions que ha fet el Govern després de conèixer-se que el Govern central treia a subhasta els terrenys de l'antiga caserna Sevilla, davant una situació similar”.
En relació a la Proposició No de Llei presentada pels ‘populars’ Company ha qualificat de “esperpèntic” que després d'haver governat quatre anys, el conseller Marc Pons digui ara que necessita sis mesos per a elaborar un pla d'habitatge. Així, les principals mesures que proposa el PP en la seva iniciativa van encaminades a l'agilitació de processos perquè les llicències d'obra en sòl urbà es puguin aconseguir en un màxim de tres mesos per a facilitar que hi hagi més habitatges en el mercat; la construcció de 8000 nous habitatges a preu assequible o la posada en marxa la ‘hipoteca compra fàcil’, que comptaria amb l'aval del Govern fins a completar el 100% del préstec bancari per a habitatge habitual.

A més, els ‘populars’ sol•liciten l'eliminació de l'Impost d'Actes Jurídics Documentats i la baixada de l'Impost de Transmissions Patrimonials al 4% i al 2% en els casos de compra d'habitatge habitual per part de menors de 30 anys. A més, el PP proposa que s'apliquin beneficis fiscals a arrendadors i arrendataris. En definitiva, segons Company “es tracta d'una bateria de mesures d'aplicació immediata encaminades a incrementar el nombre d'habitatges en el mercat i abaratir el cost del lloguer”.

COMPANY CRITICA LA PRESÈNCIA DEL GOVERN A HAMBURG PER A ANUNCIAR LA LIMITACIÓ DE CREUERS

En relació a la intenció del Govern d'acudir a la fira d'Hamburg a informar sobre la limitació de creuers, Biel Company ha afirmat que “en el PP no creiem a limitar per limitar, com acostuma a fer el Govern Armengol” i ha recordat que “ja en el debat d'investidura li vaig oferir a la presidenta un pacte d'Estat en matèria de turisme, per a definir entre totes les forces polítiques el model que volem per a les Illes. No obstant això, veiem que Armengol ha optat per continuar prenent decisions irresponsables i de manera unilateral sense avaluar les seves repercussions en l'economia i els llocs de treball de Balears”.