PP Balears

Company acusa a Armengol de “gastar més del que té” i “perjudicar l’economia de Balears”

• Afirma que el límit de despesa del Govern per a 2020 “agreujarà el forat en els comptes” perquè “torna a basar-se en ingressos ficticis”
• Denúncia que l'actitud irresponsable de la presidenta “l'acabarem pagant tots els ciutadans”
• Exigeix al conseller Negueruela que expliqui com pensa retornar l'ecotaxa pel cas Thomas Cook

El president i portaveu del Grup Parlamentari Popular, Biel Company, li ha demanat a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que “deixi de perjudicar l'economia de Balears” i ha assenyalat que el PP votarà en contra del límit de despesa per a 2020, perquè “una vegada més es basa en previsions fictícies”.

Company s'ha referit a la compareixença de la consellera d'Hisenda sobre el límit de despesa no financera de 2020 i ha assenyalat que “ens trobem novament davant una Armengol imprudent, que gasta més del que té, que va falsejar els ingressos del pressupost de 2019 i, com a conseqüència, ha generat un forat de 500 milions en els comptes del Govern, i no contenta amb el desquadrament generat fins avui, el límit de despesa fixada per a 2020 torna a estar basat en uns ingressos irreals, per la qual cosa el forat en els comptes, lluny de reduir-se, continuarà incrementant-se”.

Company ha criticat que com a conseqüència de la “irresponsabilitat” d'Armengol, es vagin a produir “retallades de serveis, increment de deute, pujades d'impostos; impagaments als proveïdors, que ja estan entre els pitjors pagats del país; o totes aquestes situacions a la vegada” i ha denunciat que “una vegada més, les previsions del Govern no es corresponen amb el que diuen els principals organismes econòmics. Mentre la previsió de creixement de la'AIREF per a 2020 és d'un 1,6%, la del Govern és d'un 2,1%, exactament el mateix que va ocórrer en 2019 i que ha provocat el forat de 500 milions en els comptes”.

“EL GOVERN HA D'EXPLICAR COM PENSA RETORNAR L'ECOTAXA PEL CAS THOMAS COOK”

D'altra banda, Company ha anunciat que el seu grup realitzarà un canvi en les preguntes previstes per a demà, concretament en la qual realitzarà la diputada Salomé Cabrera, que es dirigirà al conseller de Turisme perquè expliqui com pensa dur a terme la devolució de l'ecotaxa i si es tracta d'una mesura consensuada en el si del Consell de Govern i entre els socis del Govern.

“ÉS INCOMPRENSIBLE QUE PSIB I MÉS HAGIN REBUTJAT QUE EL GOVERN CENTRAL PAGUI AMB URGÈNCIA LES AJUDES DE LLEVANT”

En relació a la interpel•lació de política d'emergències, Biel Company ha assenyalat que “ja ha passat un any des que es va produir la terrible torrentada de Sant Llorenç i des del GPP volem saber què s'ha fet en aquest temps en relació als compromisos que va adoptar el Govern en aquest moment”.

El president del PP ha criticat que la setmana passada el PSIB i Més per Mallorca votessin en contra d'una PNL presentada pel PP per a exigir al Govern central el pagament urgent de les ajudes pendents, el que per al ‘popular’ resulta “incomprensible”. Company ha titllat de “postureo” l'actitud d'Armengol i li ha exigit que “sigui transparent” i que “si no té res a amagar, ens faciliti tota la informació que li hem sol•licitat”.
EL PP DEFENSARÀ LA CREACIÓ D'UN FONS PER A INFRAESTRUCTURES DE SANEJAMENT I DEPURACIÓ D'AIGÜES
Finalment, Biel Company ha explicat que el seu grup defensarà demà, mitjançant una Proposició No de Llei, la creació d'un Fons per a Infraestructures de Sanejament i Depuració d'Aigües, “precisament perquè no es continuïn produint situacions com les d'aquests últims dies, que s'han hagut de tornar a tancar platges de Palma a conseqüència dels abocaments”, i ha afegit que “tenim un Govern que presumeix de ser molt verd, però té les platges marrons”.
Així, el PP demanarà que es destini a depuració i sanejament la totalitat recaptació anual obtinguda pel cànon de sanejament i que es completi el finançament d'aquest fons amb un mínim del 25% de la recaptació anual de l'ecotaxa. A més. Els ‘populars’ instaran al Govern a aprovar, abans del 31 de desembre, un Pla Director Sectorial de Sanejament, amb una planificació pluriennal.